Dühöngenek a rajongók Az éhezők viadala előzmény miatt

Kiderült, hogy a májusban megjelenő regény a véreskezű diktátor, Snow elnök fiatalkoráról fog szólni. Nem kicsi a felháborodás.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, idén május 19-én jelenik meg az az előzményregény, amit Suzanne Collins írónő, Az éhezők viadala filmes tetralógia alapjául szolgáló könyvtrilógia szerzője Az éhezők viadala kiegészítéseként ír. Már akkor tudni lehetett, hogy a könyv 64 évvel a népszerű young adult kötetek cselekménye előtt fog játszódni: azt az időszakot mutatja be, amikor a háborút követően tíz évvel az Egyesült Államok romjain Panemként újjáépülő ország megpróbál újra talpra állni.

Azóta az is kiderült, hogy az előzménykönyv címe The Ballad of Songbirds and Snakes lesz, és hogy a középpontjában az a Snow elnök, teljes nevén Coriolanus Snow áll majd, akit a filmverziókban Donald Sutherland alakított. A kötet sztorijáról az Entertainment Weekly közölt részleteket, amiből az derül ki, hogy a The Ballad of Songbirds and Snakesben a fiatal Snow-t ismerhetjük meg:

„egy privilegizált életkörülmények közé született tinédzsert, aki valami többet akar, és aki nagyon messze áll attól az embertől, akivé később válik. Itt ugyanis barátságos, elbűvölő, és hát ezúttal még igazi hős”.

Ez az új infó azonban annyira kiborította a rajongókat, hogy a Twittert rekordidő alatt elárasztottak a csalódott és dühöngő bejegyzések. „Most tényleg, ki akarta ezt? Az összes cselekményszál közül pont Snow sztoriját elmesélni, aki pedig senkit sem érdekel” – írja az egyik felhasználó.

„Nem is lehetnék csalódottabb, hogy a következő Éhezők viadala a kib*szott Snow elnökről fog szólni,

és megpróbálják egy meg nem értett hősként beállítani. Most vicceltek velem? Az utolsó dolog, ami érdekel, hogy emberivé tegyenek egy fasiszta diktátort, csak mert tragikus a múltja” – teszi hozzá valaki más, hányós hangulatjelekkel nyomatékosítva mondanivalóját.

Többen pedig amiatt dühöngenek, hogy már elő is rendelték a könyvet – ami viszont így nem érdekli őket.

„Ez most komoly? Azt akarjátok mondani, hogy éveket vártam rá, majd előrendeltem az Éhezők viadala folytatást, azt gondolván, hogy csodálatos lesz, erre kiderül, hogy valójában egy Snow elnök eredettörténet egy gazdag fehér fiúról, akiből egy népirtásimádó diktátor válik?”

– háborog egy (volt) rajongó. A korábbi Éhezők viadala mozikat gyártó Lionsgate elnöke, Joe Drake egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy már az írás folyamata alatt is kapcsolatban álltak Collinsszal, és alig várják, hogy egy új filmen is folytathassák vele a munkát. Drake ezúttal bölcsen hallgat...


(via NME)