Dobj el mindent! Itt az Uncharted mozifilm trailere

Tom Holland, a Pókember-filmek ifjú sztárja Indiana Jonest és Lara Croftot megszégyenítő vagánysággal ugrik fejest a kalandba a kultjátékok nyomán készült, 2022-ben mozikba kerülő blockbusterben.

A Sony eredetileg idén nyáron küldte volna mozikba az egyik legkedveltebb Playstation-videojáték, az Uncharted moziváltozatát, ám a várva várt kalandfilm bemutatóját végül ugyanúgy későbbre halasztotta a stúdió a világméretű koronavírus-járvány miatt, ahogy azt a Nincs idő meghalni vagy a Szellemirtók: Az örökség esetében is tette. De most már megvan végre a hivatalos premierdátum (2022. február 18.), sőt, egy izgalmas előzetest is kaptunk! Íme: 

A világsikerű Uncharted franchise alapján leforgatott, igen izgalmasnak ígérkező kalandfilm ezúttal a videójátékok eseményei előtt veszi fel a fonalat: az derül ki belőle, hogy miért lépett Nathan Drake a bűn útjára, hogyan lett belőle sikeres kincsvadász, és miként cimborált össze mentorával, későbbi állandó segítőtársával, Victor Sullyval, akit Mark Wahlberg alakít a filmváltozatban. No de kicsoda Nathan Drake, akiről névrokona, Nathan Fillion pár éve már forgatott egy zseniális rajongói filmet, ám most mégis a Pókember franchise ifjú titánja, Tom Holland bújik a legendás hős koszos pulcsijába?

Ha Lara Croft „a szegény ember Indiana Jonesa”, akkor Nathan Drake „a szegény ember Indiana Jonesának Indiana Jonesa” – hiszen legyünk őszinték, az első Uncharted lényegében egy Tomb Raider-játék volt, csak férfi volt a főszereplője!

A karakter 2007-ben indult hódító útjára, amikor a Sony egy saját, régi kalandfilmeket idéző akciójátékot hozott ki a Naughty Dog fejlesztőstúdióval karöltve Playstationre, főszerepben a lovaggá ütött brit kalóz, a híres-hírhedt Sir Francis Drake kapitány ük-ük-ük-ükunokájával, aki mindenféle kincseket keres a nagyvilágban. És mivel a legendás aranyváros, El Dorado után kutató főhős már-már vagányabb volt a játékban, mint Indiana Jones és Lara Croft együttvéve, valamint legalább annyiszor véres és mocskos lett a hófehér trikója, mint Bruce Willisnek a Die Hard-filmekben, nagyon hamar a gémerek új kedvencévé vált. Így aztán a 2007-es játék azóta három folytatást és egy rakás kiegészítőt is kapott, tényleg csak idő kérdése volt, hogy jöjjön egy mozifilm is.

Az biztos, hogy a fenti, igencsak ütős filmelőzetes egy az egyben hozza a videojátékok adrenalintúltengéses feelingjét – az a rész például, amikor Nathan a repülőből épp kipotyogó szállítmányon ugrál, konkrétan az Uncharted 3-ból lett átemelve!

De egy dolgot viszont nem értek:

HOL VAN SULLY IKONIKUS MAGNUM-BAJSZA, AMIVEL KORÁBBAN MÉG MARK WAHLBERG IS OLY LELKESEN BÜSZKÉLKEDETT AZ INSTAGRAMJÁN?!?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mark Wahlberg (@markwahlberg) által megosztott bejegyzés