Dan Aykroyd szeretne egy igazi Szellemirtók 3-at a még élő szereplőkkel

Már írt is hozzá forgatókönyvet, Bill Murray szellemként szerepel benne.

Érdekes interjút adott nemrég Dan Aykroyd az  AXS TV The Big Interview with Dan Rather című műsorában: arról is beszélt többek között, hogy szeretne leforgatni egy igazi Szellemirtók 3-at a még élő Szellemirtókkal, mivel a 2016-os, csajos Szellemirtókban ő csak egy taxisofőrként tűnt fel. Az új verzióban viszont még Bill Murray is feltűnne, aki évtizedeken át hallani sem akart a folytatásról:

Jó lenne egy nagy találkozó a még élő Szellemirtókkal. Már megírtam a forgatókönyvet, szerintem Billy is benne lenne. A történet nagyon jó lesz, főleg ha egy szellemet játszik majd benne!

Ez, hogy Bill Murray szellemként térne vissza egy harmadik részben, évek óta újra és újra felbukkanó pletyka. Már jóval Harold Ramis 2014-es halála előtt keringett egy olyan sztorivázlat, amiben Dana (Sigourney Weaver) és Peter Venkman (Murray) gyereke, a Szellemirtók 2-ben még kisbaba Oscar már elvégezte az egyetemet, és miután a nyitójelenetben egy küldetés során meghal az apja egy túlvilági entitással való harc közben, Oscar átveszi Wenkman helyét a Szellemirtók csapatban. Egy másik, 2009 környékéről származó forgatókönyvben, amit Gene Stupnitsky és Lee Eisenberg írt, Oscar szintén beállt volna a Szellemirtók közé, de Wenkman viszont nem szellem lett volna, hanem New York polgármestere, viszont a történet végén Zedmore-on kívül minden Szellemirtó meghalt volna egy epikus csatában, átadva a stafétabotot az ifjú nemzedéknek.

Dan Aykroyd egyébként már tavaly ősszel is meglebegtette, hogy folytatni kellene a Szellemirtókat: akkor azt a z ötletet dobta be, hogy a Stranger Things tinédzser szereplőiből lehetne pár év múlva egy gimis Szellemirtók csapat. Reméljük, valamelyik projektje azért majd összejön! (via Geektyrant)