Dakota Johnson elmesélte, hogyan élte meg A szürke ötven árnyalata forgatását

Káoszként élte meg a film forgatását, ami világhírűvé tette, mert az eredeti könyvek írója, E.L. James mindenbe beleszólt.

Dakota Johnson a Vanity Fair magazinnak adott interjújában felidézte, mennyire pokoli volt néha A szürke ötven árnyalata forgatása – azé a filmé, amivel a színésznő nemzetközi sztár lett, miután megkapta Anastasia Steele szerepét. Johnson elmondása szerint azonban az idővel trilógiává hízó regényadaptáció forgatása részben pont a könyvek írója, E.L. James miatt vált igencsak bonyolulttá, mert az írónőnek társproducerként mindenben döntési joga volt.

[E.L. James] rengeteg kreatív kontrollt gyakorolt, egész nap, minden nap, és egyszerűen megkövetelte, hogy bizonyos dolgok megtörténjenek. Voltak olyan részei a könyveknek, amelyek egyszerűen nem működtek volna a filmben, mint például a belső monológ, ami néha hihetetlenül giccses volt. Nem működne, ha valaki hangosan mondaná el. Mindig harc volt emiatt. Mindig.
Forrás: UIP-Duna Film

 

Dakota Johnson saját bevallása szerint korábban nem tudott őszintén beszélni a történtekről, hiszen 2015 és 2018 között, amikor A szürke ötven árnyalata és a folytatásai mozikba kerültek, ő maga is éjjel-nappal reklámozta ezeket filmeket. A színfalak mögött zajló csatározások ellenére a színésznő nem táplál haragot sem E. L. James, sem a franchise iránt, amely ismertté tette őt.

Ha akkor tudtuk volna, hogy ez lesz, nem hiszem, hogy bárki is belevágott volna. De nem, nem bántam meg... Vannak dolgok, amiket még mindig nem mondhatok el, mert nem akarok rosszat senki karrierjének, és nem akarok ártani senki hírnevének. [E.L. James] egy nagyon kedves nő, aki mindig rendes volt hozzám. Hálás vagyok, hogy azt akarta, hogy szerepeljek ezekben a filmekben. Ez nagyszerű volt a karrierünknek. Csodálatos, szerencsés és furcsa volt. Annyira, de annyira furcsa.

(via Variety)