Csillag születik a Lupa Autósmoziban

Szombaton Bradley Cooper és Lady Gaga zenés filmjét vetítik a budakalászi Lupa-tó parkolójában.

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.

Íme néhány érdekesség a filmről:

  • Bradley Coopert Lady Gaga győzte meg, hogy ne playbackeljenek, mert mindig is utálta nézni azokat a filmeket, amelyekben a színészek szájmozgása egyszerűen nem volt szinkronban a dallal. Cooper nem úszhatta meg, képeznie kellett a hangját.
  • A jelenetek egy részét a 2017-es Coachella Fesztiválon vették fel, méghozzá szigorú biztonsági körülmények között, hogy megakadályozzák, hogy esetleg bármi is kiszivárogjon a filmből. A hangszórók teljesen süketek voltak, nem lehetett hallani a zenét, Lady Gaga énekét is csupán azok hallhatták, akik közvetlenül a színpad előtt álltak. 
  • A bostoni Fenway Park megrendezett koncert idejére mikrofonokat helyeztek el a stadion köré, és azt kérték a rajongóktól, hogy kántálják Gaga karakterének, Ally nevét, hogy azt majd felhasználhassák a filmben.
  • Bradley Cooper már a színészet előtt rendező szeretett volna lenni, és ugyan Steven Spielberg és Clint Eastwood is érdeklődött a projekt iránt, nem volt hajlandó rendezői debütálását senkinek sem átengedni.
  • A filmet 2018. augusztus 31-én mutatták be a Velencei Filmfesztiválon. Miután véget ért a vetítés, a közönség nyolc percen keresztül állva tapsolt.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.