Brad Pitt elárulta, melyik film volt a karrierje fordulópontja, ami után már nem vállalt be blődségeket

Meg is lett az eredménye: 2014-ben Oscar-díjat kapott a 12 év rabszolgaság producereként.

A Golden Globe-jelöltek bejelentése óta számos esélylatolgató cikk született már, és sorra adja az interjúkat minden olyan sztár, akit a Hollywoodban dolgozó külföldi filmes újságírók grémiuma beszavazott valamelyik kategóriába. Brad Pitt például a legjobb mozifilmes mellékszereplő díjáért száll ringbe a Volt egyszer egy... Hollywooddal, olyan nagyágyúkkal versenyezve, mint Al Pacino és Joe Pesci (Az ír), Anthony Hopkins (A két pápa) és Tom Hanks (Egy kivételes barát). Tarantino '60-as években játszódó, Hollywoodhoz írt szerelmi vallomása egyébként további négy kategóriában (legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv és Leonardo DiCaprio, mint legjobb főszereplő) is esélyes a Golden Globe-ra.

Az 55 éves sztárt legutóbb a New York Times hasábjain faggatták ki arról, hogyan lett a könnyedebb műfajú blockbusterek jóképű sztárjából 2014-re Oscar-díjas producer. Mikor és mi alapján kezdett el válogatni a szerepek és forgatókönyvek között? Brad Pitt erre egész érdekes választ adott a lapnak, amibe ha jobban belegondolunk, nem is annyira nagy meglepetés:

A David Fincherrel való munkám során [ez volt a Hetedik] megfertőződtem. Wolfgang Petersen számára ez nem volt könnyű. A Das Boot szerintem minden idők egyik legnagyszerűbb filmje, a Trója viszont tisztán kereskedelmi vállalkozás lett. Minden jelenet ugyanolyan volt: tessék, itt a hős! Nem volt semmi misztikum. Ebben az időben döntöttem tehát úgy, hogy csak a minőségi történetekbe fogok energiát fektetni. Ez a nézőpontváltás vezetett a következő évtizedben készült filmekhez.

Brad Pitt tehát az 1995-ös Hetedik hatására a 2004-es Trója után már nagyon megválogatta, mihez adja a nevét. 2001-ben az akkori feleségével, Jennifer Ansitonnal és Brad Grey producerrel együtt saját produkciós irodát is alapított Plan B Entertainment néven (a válásuk és Grey 2017-es halála miatt most már ő az egyedüli cégtulajdonos), ahol a saját filmjei és az Oscart hozó 12 év rabszolgaság mellett többek között olyan produkciók felett bábáskodott, mint a Ha/ver, az Alelnök vagy az Ízek, imák, szerelmek. (via Uproxx)