Bizarr és torokszorító lesz Keanu Reeves új sci-fije, a Replicas

Szabad-e egy robottervező tudósnak klónoznia a családját, ha szörnyet haltak autóbalesetben?

Januárban érkezik meg végre a mozikba  Keanu Reeves új sci-fije, a Replicas, amiben a szomorú arcú, de örökifjú sztár egy olyan tudóst alakít, aki képes lemásolni az emberi tudatot, és áttölteni egy mesterséges robottestbe, létrehozva ezzel a címbéli, intelligens, öntudattal rendelkező replikákat.

A technológia persze még gyerekcipőben jár, nem is beszélve arról, hogy rengeteg morális kérdést vet fel – ám amikor a főhős váratlanul elveszíti autóbalesetben szeretett feleségét (Alice Eve) és a gyermekeit, elhatározza, hogy hazaviszi a munkát, és otthon, teljes titokban, a saját szakállára dolgozva tökéletesíti a replika-technológiát: feltámasztja a családját! Nyugi, ez nem spoiler, benne van a trailerben is:

Csakhogy az idilli élet mégsem tér vissza tudósunk életébe. A négy elveszített családtagból ugyanis csak háromnak jut robottest, a másolatok egy idő után természetesen rájönnek, hogy nem ők a főhős igazi szerettei, ráadásul a klónozógyárban is megsejtik, hogy a főhős ellopta a cég tulajdonát, hogy otthon svindlizzen valamit, és ez persze rengeteg bonyodalomhoz vezet! Az egyszerre bizarr és torokszorítóan érzelmes sci-fi rendezője Jeffrey Nachmanoff, aki korábban a Homeland, a Chicago Fire és más sorozatok epizódjain dolgozott direktorként, de ő írta annak idején a Holnapután című öko-katasztrófafilm forgatókönyvét is. (via Movieweb)