Berobbant a Halálos iramban 9 új előzetese

Végre láthatjuk a volán mögött Helen Mirrent!

A Halálos iramban-franchise rajongói alaposan ki vannak éhezve a sorozat 9. részének bemutatójára, hiszen az eredeti tervek szerint már tavaly áprilisban moziba kellett volna kerülnie, de a járvány közbeszólt. A most már véglegesnek tűnő dátum Amerikában a június 25., míg a magyar nézők, ha minden jól megy, már egy nappal korábban június 24-én láthatják a filmet.

A Halálos iramban 9-ben Vin Diesel és Michelle Rodriguez mellett visszatér a korábbi részekből Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Chris Bridges, Nathalie Emmanuel és Charlize Theron is. Újoncként csatlakozik a csapathoz Cardi B énekesnő és az egykori pankrátor, John Cena. Az Oscar-díjas Helen Mirren, aki már a 8. részben, illetve a Hobbs és Shaw című spin-offban is eljátszotta Deckard (Jason Statham) és Hattie (Vanessa Kirby) anyjának szerepét, most végre maga is beül a volán mögé, amivel a rajongók régi követelése válik valóra.

A 75 éves színésznő így nyilatkozott korábban a sikersorozatban való részvételéről:

Úgy kerültem be a Halálos iramban 8-ba, hogy bekönyörögtem magam. Majdnem térden állva. Nem szó szerint, de metaforikus értelemben letérdeltem Vin [Diesel] és a többiek előtt.

Régóta szerettem volna bekerülni a sorozatba, és amikor ezt meghallották, nagyon kedvesen adtak nekem egy szerepet.”

A sztori szerint Dom Toretto visszahúzódva él egy félreeső helyen Lettyvel és fiával, a kis Briannel, de kénytelen újra összehozni a csapatát, hogy megakadályozzanak egy olyan tervet, amely megrengeti a világot. A terv kiötlője a legképzettebb bérgyilkos és legprofibb sofőr, akivel valaha találkoztak – és aki történetesen Dom elveszett öccse, Jakob (John Cena).

A Halálos iramban 9 részéről legutóbb a Super Bowl szünetében bemutatott teaser kapcsán írtunk, amelyben szerepelt egy különleges trükk. Az alig 4 másodperces jelenethez 8 hónapos előkészület, 3 összetört autó és 4 nap forgatás és több mint 100 ember munkája kellett.