Befutott az Avatar 2 első kritikája – Gullermo del Toro írta!

A rendező szerint James Cameron „egy ereje teljében lévő mester”, A víz útja pedig „olyan csoda, amit a lehető legnagyobb vásznon kell látni”.

Már tényleg nem kell sokat aludni, hogy végre láthassuk az Avatar - A víz útját (Amerikában december 16-tól, nálunk egy nappal korábban kezdik el vetíteni a mozik), és kiderüljön, mennyire számít James Cameron a kasszarobbantó hollywoodi blockbusterek királyának 13(!!!) évvel az Avatar után.

Nagy a tét, mert nemcsak az forog itt kockán, hogy a 68 éves sztárrendező meg tudja-e mutatni, hogy van élet a képregényfilmeken túl is, de komoly anyagi veszteség is kerekedhet abból, ha a kék bőrű na'vi újabb űrmeséje már nem fogja lázba hozni annyira az embereket, mint anno (konkrétan: ha nem jön be Cameron számítása, ez lesz a filmtörténet legrosszabb üzlete). A hírek szerint ugyanis az Avatar - A víz útja minden idők három legdrágább filmje közé tartozik. Ez egyebek között annak köszönhető, hogy egy új technológiát fejlesztett ki, amellyel hosszú víz alatti snitteket vehetett fel a színészekkel (akiknek ehhez meg kellett tanulni perceken át visszatartani a lélegzetüket – lásd ezt a témába vágó cikkünket).

 

Forrás: Fórum Hungary

 

A cechet ezúttal a Disney állja (mint ismeretes, a vállalatbirodalom 2019-ben felvásárolta az Avatart eredetileg forgalmazó 20th Centiry Fox stúdiót), ahol nagyon bíznak abban, hogy A víz útja is durran akkorát, mint a felemás fogadtatású Star Wars-filmek. Egy lelkes rajongója viszont már egészen biztosan van az Avatar 2-nek: Guillermo del Toro, a Hellboy és A faun labirintusa rendezője. Szerinte

ez egy olyan csoda, amit a lehető legnagyobb vásznon kell látni.

James Cameron pedig del Toro szerint

egy ereje teljében lévő mester.

A film játékideje 3 óra 10 perc, ami 30 perccel több, mint az első Avataré. A néző egy évtizeddel az első rész eseményeit követően veheti fel a történet fonalát, amikor is a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) ismét kénytelen szembeszállni a na'vikra leselkedő veszélyekkel.

(via The Independent)