Az 50 éves Sacha Baron Cohen 5+1 zseniális átverése

Ali G, Brüno, Borat és megannyi fura figura atyja számtalanszor sziporkázott, nehéz volt a választás.

Jócskán azelőtt, hogy Trump valóságshow-házigazda és pláne amerikai elnök lett volna, üzletemberként volt  Ali G vendége annak HBO-s műsorában. A kamurapper nagyszerű üzleti ajánlattal próbálta megfogni Trumpot: egy olyan kesztyű ötletével, ami melegen tartja a kezet, ha fagylaltot eszel. Trump sok sikert kíván a bizniszhez, és kisétál a képből. 

 

A 2012-es Oscar-ceremónia vörös szőnyegén Sacha Baron Cohen Aladeen Admirális Generálisként véletlenül ráöntötte Ryan Seacrest riporterre Kim Dzsongil hamvait (annyi idézőjel kellene ebbe a kis mondatba, hogy inkább nem is teszünk sehova). A szabadkozó diktátort morcos testőrök kísérték odébb, Seacrest pedig nem készült váltásruhával.

 

Ali G Buzz Aldrinnal készült interjújában annyi baromságot mond, hogy a veterán űrhajós még csak haragudni sem tud rá: kedves türelemmel magyarázza, hogy márpedig a Hold létezik. Az sem zavarja, mikor a videó végén Ali G teljesen komolyan Buzz Lightyearnek nevezi. (A Holdra pedig Neil Armstrong lépett először.)

 

A zseniális Who is America? című sorozatban Cohen egyik figurája az izraeli antiterrorista-szakértő, Erran Morad. Az egyik részben a fegyverbarát Philip Van Cleave, a Virginia Citizen's Defence League elnöke Cohen áldozata, és ő eléri nála, hogy szerepeljen a Kinderguardians nevű fiktív program reklámjában, ami a lőfegyvereket népszerűsíti a hároméves gyerekek körében.

 

Erran Morad nem finomkodik: Jason Spencer georgiai képviselőből is teljesen hülyét csinált, úgy, hogy a férfi még csak észre sem vette, sőt, rasszista kirohanásaival még túl is teljesítette az antiterrorista-szakértő kéréseit. A legszürreálisabb, mikor az Amerikai Egyesült Államok nevében csupasz s*ggel, hátrálva üldözi az ISIS terroristáját alakító Moradot/Cohent.

 

Listánk plusz egy videója, ebben ugyanis Cohen nem bújt más bőrébe, saját magaként hozta rá a szívbajt egy egész díjátadónyi hírességre. Történt ugyanis, hogy 2013-ban Cohent díjazták a Brit Filmakadémia éves rendezvényén, a BAFTA-díjátadón, ahol egy Charlie Chaplinről elnevezett kitüntetést vehetett át. Az átadó egy idős kerekesszékes nő volt, aki gyerekszínészként együtt dolgozott Chaplinnel a Modern időkben. Cohen aztán a színpadon bohóckodva véletlenül lelökte a nénit a színpadról, aki menten meg is halt. Persze kiderült, hogy egy ügyesen megtervezett átverésről van szó, de a felvétel alapján nagyot szólt.