Avatar 2.: kiderültek Kate Winslet vicces fotójának részletei

A napokban újabb képet hoztak nyilvánosságra James Cameron nagyszabású sci-fi eposza most készülő folytatásának kulisszái mögül, és a rajongók azóta azt találgatják, mégis mit csinálhat a sztár abban a fura pózban.

A film hivatalos Twitter oldalára még hétfőn kirakott fényképen az egyik víz alatti jelenet felvételét láthatjuk. Ahogy arról korábban többször volt már szó, az Avatar 2. a Pandora na’vi populációjának azon tagjait mutatja be, amelynek tagjai a víz alatt élnek (legalábbis életük egy részét ott töltik).

Cameron ehhez kifejlesztett egy speciális „víz alatti performance capture” mozgókép-rögzítési eljárást is, és színészeinek meg kellett tanulniuk elképesztő sokáig visszatartaniuk a levegőt a szóban forgó felvételekhez.

Korábban láthattunk már olyan fotót, amelyen Winslet az Avatar 2. további főszereplőivel, azaz Zoe Saldanával, Sam Worthingtonnal és Cliff Curtisszel fehér golyók tömege között lebeg a vízfelszínen, a fejükön a világ legfurább úszósapkájával. Az új képen a Titanic sztárja már a víz alatt látható, két stábtaggal, akik vélhetően épp rögzítik azt a fura táncot, amit Winslet előad, egy medence alján lépegetve, széttárt karokkal, amelyek közé valami fura vitorlaszerűség van kifeszítve.

A Twitter bejegyzésből azt is megtudhattuk, hogy a film kedvéért a színésznő megtanulta a freediving, azaz a szabadtüdős merülés rejtelmeit, és a leghosszabb idő, ameddig vissza tudta tartani a levegőt, 7 perc 14 másodperc volt (erről itt írtunk korábban, Winslet kolléganője, Sigourney Weaver egyéni rekordjáról pedig itt). Azóta a sztár elmesélte, hogy a vicces fotó egy víz alatt táncjelenet, amit karaktere, Ronal egy na’vi szertartás részeként ad elő.

„A víztartály fenekén sétáltam. Ez egy nagy ceremóniajelenet volt, ezekkel a nagy, nehéz szárnyakkal a vállamon. Ez azért elsőre elég félelmetes. De az igazság az hogy

amikor megtanulod hét percig visszatartani a lélegzeted, elmúlik a félelemérzeted.

Furcsa egy érzés. Egyszerűen csak számíthattam a saját képességeimre, hogy ilyen sokáig vissza tudom tartani a levegőt. Szóval egyáltalán nem féltem” – nyilatkozta Kate Winslet.

Sajnos a színésznő szavaiból nem derül ki, pontosan milyen célt szolgálnak a „szárnyai”, így nagyban megy a találgatás a rajongók körében, hogy vajon tényleg igazi szárnyak lesznek-e, csak persze később kitöltik a jelenleg látható sima „vásznat” CGI-jal, vagy valami másról van szó. Nem sokkal Winslet szárnyainak debütálása előtt egyébként az Avatar 2. egy másik új színésznőjének, Edie Falcónak a szerepéről is kiderültek részletek: a szintén a hivatalos Twitter oldalon bemutatott fotó tanúsága alapján ezúttal ő lesz az a katonai vezető (Ardmore tábornok), aki a kapzsi emberek csapatát a na’vik ellen vezényli.


(via ScreenRant)