Autósmoziban még tuti nem láttad a bikinis Leiát!

Most bepótolhatod! Szeptember 18-án, szombaton 20:45-től A Jedi visszatér felújított változatát vetíti a Lupa Drive-in Autósmozi.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta csupa olyan közönségkedvenc alkotást lehetett már itt megnézni, mint a Jurassic Park, a Vissza a jövőbe, a Macskafogó vagy a FMission: Impossible. A jobbnál jobb filmek sora szeptember 18-án, szombaton A Jedi visszatér 1997-es felújított változatával folytatódik.

Forrás: RTL Klub

 

Ki ne tudná, hogy a kozmikus mese VI. részében Luke Skywalker, miután megmenti Han Solót és Leia hercegnőt a biztos haláltól, ismét csatlakozik Yodához, hiszen igazi Jedi Lovaggá kell válnia ahhoz, hogy szembeszállhasson a gonosz Darth Vaderrel és az Erő sötét oldalával. Elérkezett ugyanis az idő a végső ütközethez! A felkelők készen állnak arra, hogy megsemmisítő csapást mérjenek a második, még épülőben lévő Halálcsillagra. Arra azonban nem számítanak, hogy a bolygónyi űrállomást elpusztíthatatlan energiapajzs védi, és a Birodalom csapdába csalja őket... Szerencsére egy harcias kismackókból álló törzs az utolsó pillanatban segít hőseinknek!

Bár férfi olvasóinknak valószínűleg Leia hercegnő aranybikinije maradt meg leginkább a filmből (amit egyébként Carrie Fisher egész életében gyűlölt, mert ezáltal vált szexszimbólummá, és kamasz srácok generációi fantáziáltak róla), azért Jabbáról is érdemes megemlíteni, hogy a bábos mesterség csúcsteljesítménye volt. Ahogy azt korábban ebben a PORT.hu-cikkben is megírtuk, a hájas hutt belsejében hárman zsúfolódtak össze: ketten a szájat, karokat és a nyelvet, a harmadik, a legkisebb termetű bábos pedig a farkát mozgatta (abban a jelenetben, amikor Leia megöli Jabbát, Carrie Fisher állítólag rá is lépett szerencsétlen stábtag fejére). De érdemes felidéznünk azt is, hogy az ewokok eleinte egyáltalán nem emberevő plüssmackók voltak, hanem kifejezetten horrorisztikus megjelenésű, zsiráfszerű birkák, bagolyfejjel és manósipkával (ráadásul ugyanolyan teremtményeken lovagoltak, mint ők maguk, csak azok nagyobbak voltak, és patájuk is nőtt).

Forrás: RTL Klub

 

Az érdekességek után íme néhány tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg a filmet:

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!