Annyira bírjuk ezeket az aljas gyilkosokat!

Mert imádunk félni Hannibal Lectertől, Darth Vaderért már gyerekként is rajongtunk, Tyler Durdennel pedig szívesen elmennénk sörözni.

Patrick Bateman – Amerikai pszichó

A filmbéli Bateman kifejezetten ártatlan fickó, ahhoz képest, amit Brett Easton Ellis botrányos kultregényében művel. Képzeld el a leggusztustalanabb, legszadistább dolgot, amit csak tudsz, és még azzal is csak kapargatod azt a borzalmat, amiket a könyvben elkövet. És az a fura, hogy már Ellisnél is egy idő után megkedveled a figurát, a végén pedig tulajdonképpen sajnálod. A filmváltozat azonban alapvetően egy éjsötét humorú komédiát csinált a sztoriból, és úgy mutatja be Bateman gyilkosságait, hogy egyszerre viccesek és nagyon lazák. Gondoljunk csak a láncfűrészes jelenetre, vagy amikor Christan Bale Jared Leto karakterének magyaráz a Huey Lewisról, majd felaprítja egy baltával.

 

 

Hans Landa - Becstelen brigantyk

Christoph Waltz sziporkázik a szerepben, és Landa hiába egy tenyérbemászó aljas féreg, egyszerűen nem lehet nem szeretni. Simán ellopja a show-t, pedig Brad Pitt Aldo Raine-ével kemény meló versenyre kelni.  Így kell egy addig teljesen ismeretlen német színészből Oscar-díjas világsztárt és kultfigurát csinálni!

 

Norman Stansfield - Leon, a profi

Gary Oldman egy zseni, de drogos, korrupt, kegyetlen rendőrként élete legjobb alakítását nyújtja, pedig szándékosan túljátssza. Ettől az elmebeteg állattól tényleg lehet félni, de közben minden vásznon töltött pillanata maga a tökély.

 

Joker

Batman egyes számú ellensége legalább olyan kedvelt, mint maga a Sötét Lovag. Hogy miért? Fene se tudja. Talán mert egyszerre vicces és kiszámíthatatlanul félelmetes. Jack Nicholson is remek Joker volt, de Heath Ledger alakítása azonnal kultikussá vált - még úgy is, hogy a képregények bevett Joker-ábrázolásától eléggé eltér (egyébként mindkettő, Jared Letoé meg pláne). Aki nézi a Gotham sorozatot, tűkön ülve várja, hogy az eddigi zseniális proto-Jokerek után végre felbukkanjon. Mi más ez, mint rajongás?

 

Hannibal Lecter

Tulajdonképpen vicces, hogy Hannibal Lecter mindössze 16 percet szerepel A bárányok hallgatnakban, és úgy vált minden idők egyik legnépszerűbb gonosztevőjévé. Anthony Hopkins megdelejezi a nézőt, és nem szégyen bevallani, hogy rettegünk tőle, miközben élvezzük annak a negyed órának minden másodpercét. A folytatásban, a Hannibalban tulajdonképpen ő lett a főhős, és ugyan belezett, agyakat zabált, mégis neki drukkoltunk. 

 

Tyler Durden - Harcosok klubja

Tyler Durden egy gyilkos. Tyler Durden anarchista. És Tyler Durden annyira laza csávó, hogy vele szeretnénk lógni szombat este. Persze Brad Pitt Tylerével.

 

No és természetesen Darth Vader. Ezt nem kell magyarázni.