Adam Sandlert tényleg majdnem megfojtották legjobb filmje forgatásán

A Csiszolatlan gyémántról már eddig is sokat hallhattunk. Most azt is megtudhatjuk, micsoda hányattatásokban volt része a főszerepet alakító komikusnak a forgatáson.

A Csiszolatlan gyémánt volt a tavaly év végi–idén év eleji díjszezon nagy felfedezése – különösen a főszerepet hozó Adam Sandler, aki a sok súlytalan komédia után végre fajsúlyos alakítást nyújtott. Habár a színészt végül nem jelölték Oscarra a filmért, a Csiszolatlan gyémánt lenyűgözte a kritikusokat és a szakmát is; az alkotópáros, Josh és Benny Safdie pedig kétéves exkluzív szerződést köthetett az HBO-val az alkotásnak köszönhetően.

A mű még mindig akkora durranásnak számít, hogy a rendezők és Sandler nemrégiben is ezzel kapcsolatban adtak interjút – amiből elég érdekes dolgok derültek ki. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a filmben van pár kemény jelenet, mivel a színész által alakított megszállott gyémántkereskedőt fenyegeti néhány hitelezője, akik igazi bűnözők.

Ezeknek a képsoroknak a felvétele pedig olyan realisztikus volt, hogy a 31 napos forgatás során a sztár több alkalommal is horzsolásokkal ment haza. Egyszer azonban még ennél is durvább volt a helyzet – és csak a szemfüles kaszkadőrkoordinátornak volt köszönhető, hogy Sandler egyáltalán megúszta élve. Josh Safdie beszámolója szerint a színész támadóit alakító három színész nagyon profi volt, de ez volt az első alkalom, hogy hasonló jelenetben játszottak.

„Minden tiszteletem a kaszkadőrkoordinátoré, amiért ilyen szemfüles volt. Mert volt egy felvétel, amikor Sandlert fojtogatták, és ő ütögetéssel próbálta jelezni (mint a küzdősportokban – a szerk.), hogy ez túl sok, de

a színész, aki fojtogatta, azt hitte, csak a szerepét játssza, szóval még erősebben szorította, annyira, hogy Adam már nem kapott levegőt”

– mesélte Josh Safdie, aki azt is elárulta, hogy megpróbáltatásai ellenére a színész soha nem panaszkodott egyetlen szóval sem. A szóban forgó jelenetet egyébként bármikor csekkolhatjuk, hiszen a Csiszolatlan gyémánt azóta is streamelhető a Netflixen.


(via Uproxx)