A stáb azt hitte, Tom Cruise meghalt a Mission: Impossible 6 forgatásán!

Nem volt benne a forgatókönyvben, hogy a helikopterről le kell esnie, és a motorozása is életveszélyes volt.

November 20-án, azaz ma jelent meg digitláis kiadásban, bluray lemezen és dvd-n az idei nyár nagy sikerfilmje, a Mission: Impossible - Utóhatás. Ki is jött egy csomó izgalmas werkvideó és interjúrészlet, amelyek természetesen mind arról szólnak, mekkora ász volt Tom Cruise a forgatáson, amiért minden akciójelenetet maga csinált meg a kaszkadőrök helyett. Igaz, legalább kétszer majdnem bele is halt ebbe! Az elrontott halálugrásának képsorai 2017 nyarán a fél világot bejárták, akkor szerencsére megúszta egy bokatöréssel és egy több hónapos kényszerpihenővel azt, hogy kikenődött egy toronyház falán (ráadásul a jelenet bekerült a film végleges verziójába is).

A másik, majdnem halálos kimenetelű akciójelenet az volt, amikor Cruise maga himbálózott egy repkedő helikopterből kilógó kötélen, és leesett, pedig ez benne sem volt a forgatókönyvben! Kész szerencse, hogy meg tudott kapaszkodni a helikopter lelógó rakományában – ez is bekerült végül a filmbe, pedig a stábtagok kis híján szívrohamot kaptak. Rebecca Fergusson, a film női főszereplője így emlékezett vissza a helikopteres forgatási napra:

Hallottam magam, ahogy felsikoltok. Tényleg azt hittem, hogy lezuhant!

Az akciójelenetekben derekasan helytálló, bajszos ügynököt alakító Henry Cavillban is megállt az ütő:

Mindenkinek elállt a lélegzete körülöttem, tudtuk, hogy az egy iszonyú nagy zuhanás volt.

És maga Tom Cruise is izgult egy kicsit a saját bevallása szerint:

Tudtam, hogy nagy csattanás lesz a vége, kiszorította belőlem a szuszt is. De az volt bennem, hogy nem szúrhatok ki a többiekkel, és most már nem lehet kiszállni, muszáj lesz így is megcsinálni.

Ehhez képest szinte sétagalopp volt Cruise számára az a rész, amikor bukósisak nélkül száguldozott egy motorral Párizs sugárútjain és macskaköves sikátoraiban. Cruise rengeteget gyakorolt, hogy ez a jelenet is legalább olyan jól menjen neki, mint egy profi motoros kaszkadőrnek, aki egész életében ilyeneket csinált. Graham Kelly, a járműves üldözésekért felelős koordinátor szerint Cruise valóban kiváló motorossá képezte ki magát, de így is rémálom volt vele a forgatás:

Minden egyes alkalommal, amikor felpattant a motorra, levert a víz. Nagyszerű motoros, de ennek ellenére is halálra rémültem néha, hogy nem figyel eléggé, vagy nincs ekkora motorokhoz szokva. De jól csinálta!

(via Uproxx & Esquire & Movieweb)