A Marvel moziverzum színésze váltja Kevin Spacey-t a tatárjárást feldolgozó filmben

Ray Stevenson érkezik a két és félmilliárddal megtámogatott 1242 – A Nyugat kapujában című koprodukcióba.

Ray Stevenson kapta meg azt a szerepet, amit az előzetes tervek szerint Kevin Spacey alakított volna a Soós Péter által rendezett 1242 – A Nyugat kapujában című filmben. Spacey a szexuális zaklatások vádja után szeretett volna visszatérni a színészethez, ám tavaly kiszállt a tatárjárást feldolgozó drámából. A korai fejlesztések folyamán még plakát is készült a filmhez, amin Kevin Spacey szerepel.

Spacey-t még 2022 májusában emeltek vádat ötrendbeli szexuális zaklatás miatt, az év végén pedig további hét esetben az Egyesült Királyságban. Így összesen 12-re emelkedett ellene a szexuális bűncselekmények vádja.

A helyére Ray Stevenson érkezik, aki

többek közt a Thor-trilógiában Volstaggot alakította, A beavatott-filmekben Marcus-t, de láthattuk a Vikingek című sorozatban is, szóval nem áll távol tőle a történelmi téma.

Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

 

A filmnek nemrég újabb 1 milliárd 232 millió forint gyártási támogatást ítélt meg a Nemzeti Filmintézet, így a támogatás teljes összege jelenleg 2 és fél milliárd forint. A film utómunkálataival valószínűleg idén decemberre végeznek.

(via The Hollywood Reporter)

Címlapkép: Jesse Grant/Getty Images for Disney