A legjobb filmes átváltozások

Azaz: még az anyjuk se ismerné meg ezeket a színészeket. Christian Bale-lel sokszor előfordul.

Matthew Fox - Alex Cross

Talán mert nem sikerült igazán befutnia, Foxot valószínűleg mindenki a Lost főszerepével azonosítja. A  2012-es Alex Crossban pszichopata sorozatgyilkost játszott, amihez fogyott is, és iszonytató módon kigyúrta magát. Rossz ránézni, tényleg, már a kinézetéből látszik, hogy ezzel a fickóval komoly problémák vannak.

 

Gary Oldman - A legsötétebb óra

A legsötétebb órában a színész nem kopaszodott meg és nem hízott pocakos bácsivá, hanem a maszkmesterek változtaták Winston Churchillé. Ez olyan jól sikerült, hogy akár úgy is mondhatnánk, Churchill nyomokban Gary Oldmant tartalmaz. Már aki tudja, hogy ő lapul a maszk alatt.

 

Matthew McConaughey és Jared Leto - Mielőtt meghaltam

Mindketten csont és bőrré fogytak, mindketten döbbenetes alakítást nyújtanak, és mindketten Oscart kaptak. 

 

Tom Hanks - Philadelphia

A Mielőtt meghaltam karaktereihez hasonlóan Hanks is egy idővel lesoványodott,  HIV-pozitív férfit alakít, és ő is Oscart kapott az 1993-as filmdráma főszerepéért. Hanks ekkor bizonyította be, hogy komoly színész, hiszen korábban remek komédiásként ismertük - gondoljunk csak a Pénznyelőre, a Legénybúcsúra vagy a Segítség, felnőttemre

 

Tilda Swinton - Sóhajok

A színésznő gyakorlatilag bármivé képes átváltozni, talán még postaládává is, és előszeretettel csúfítja el magát, ahogy például a posztapokaliptikus Snowpiercerben tette, már-már komikusan csúnya gonosztevőként. Legdöbbenetesebb átváltozását azonban a Suspiria remake-jében követte el: egy idős öregurat játszik. Olyannyira felismerhetetlen, hogy sokáig titkolták, jó darabig csupán annyit lehetett tudni róla, hogy ő Lutz Ebersdorf, a korábban ismeretlen német színész. A stáb tagjai közül sokan nem is értették, hogy mit keres ez a 82 éves bácsi a forgatáson. Ez a titkolózás hozzátartozott a film promóciójához, még a közösségi médiában is regisztráltak profilokat a titokzatos németnek.

 

John Travolta - Hajlakk

Hatalmas hajkorona, pufók arc, méretes test - ő bizony John Travolta. Ja, és nő.

 

Nicole Kidman - Órák

Wirginia Woolfot Kidman alakítva fogyott is, de a műorr szinte teljesen felismerhetetlenné teszi. A színésznő a nemrégiben bemutatott Pusztítóban is alaposan megváltozott: soványan, karikás szemekkel leginkább egy zombira hasonlít.

 

Tom Cruise és Robert Downey Jr. - Trópusi vihar

Valószínűleg sokan csak a stáblistát olvasva szembesültek azzal, hogy a dagadt, szőrös, folyton káromkodó filmproducert, Les Grossmant Tom Cruise alakítja. Apró szerep, de annál hálásabb, minden pillanata ott van Ben Stiller akcióvígjátékának legjobbjai között.

És természetesen nem hagyhatjuk ki a film másik ékkövét, a történet szerint a hiteles alakítás végett feketévé változtatott Robert Downey Jr.-t sem.

 

Christian Bale - mindenhol

Az Amerikai pszichóban tökéletesre gyúrta magát, A gépészben élő csontvázzá fogyott, a Batman-trilógiában hatalmasra nőtt, az Amerikai botrányban jókora pocakot növesztett, az Alelnökben szintén meghízott, ráadásul meg is öregítették. Senki más nem formálja úgy a testét filmről-filmre, mint Bale, talán már ő maga sem tudja, hogy néz ki.

(Forrás: Independent)