A Jégvarázs 2-ben Elsa végre előbújik leszbikusként?

A rajongók felfedeztek egy ismeretlen női karaktert az előzetesben: azt tippelik, ő lesz a hercegnő barátnője.

Ahogy azt mi is megírtuk, nemrég hozták nyilvánosságra a Jégvarázs című Disney-szenzáció várva várt folytatásának az előzetesét. Habár a trailer első blikkre nem tűnt túl izgalmasnak (hiszen még szöveg sincs benne), valójában rengeteg új apróságot fedezhetünk fel, ha alaposabban is megnézzük. Szemfüles rajongók így nemcsak azt vették észre, hogy mind Elsának, mind Annának új ruhája van, hanem hogy felbukkan egy vadonatúj női figura.

Az első részben nem szereplő lányka az előzetes 1 perc 24 másodpercétől kezdve látható egy nagyon rövidke ideig, de már ez a megjelenés is elég volt ahhoz, hogy beindítsa a rajongók fantáziáját. Sokan ugyanis azt gondolják, hogy Elsa valójában leszbikus (lásd például a Let It Go című betétdal szövegét), és nagyon várják, hogy coming outoljon – ettől egyébként a forgatókönyvíró-rendező, Jennifer Lee sem zárkózik el, bár nem válaszolt egyértelműen a kérdésre.

Néhány szkeptikusabb nézőben azonban felmerült, hogy az előzetesben megjelent karakter túl fiatalnak tűnik ahhoz, hogy Elsa barátnője legyen: ők úgy gondolják, talán inkább egy fiatalabb rokon, mondjuk unokatestvér lehet. Egyesek azonban odáig merészkednek, hogy szerintük Anna lányáról van szó!

Ha a stúdió valóban meg merné lépni, hogy alkot egy leszbikus Disney-hercegnőt, az forradalmi változás lenne az animációs filmjeik eddigi nőképéhez képest. Bár nem ez lenne az első alkalom, hogy meleg karakter jelenik meg egy Disney-filmben – igaz, eddig csak élőszereplős alkotásban történt meg: A szépség és a szörnyeteg LeFou-ja ugyanis szerelmes volt a gazdájába.

Forrás: YouTube / Disney

 

Felmerült ugyan a Disney/Pixar-alkotás, a Szenilla nyomában esetében is, hogy felbukkant benne egy leszbikus pár, de ezt az alkotók később nem erősítették meg. A közelgő élőszereplős Disney-kalandban, a Jungle Cruise-ban azonban megint lesz egy meleg figura, szóval nem kizárt, hogy a Jégvarázs 2-ben is tesznek egy nagy lépést.


(via Independent)