A gigaszörnyek hamarabb csapnak össze

Már csak egy évet kell várni a Godzilla Vs. Kong című szörnyfilmes crossover filmre.

Ahogy arról korábban már többször írtunk, a 2014-es Godzilla reboot után a Legendary stúdió MonsterVerse néven egy olyan univerzum létrehozásába kezdett, melyben összeterelik a két hatalmas szörnyeteget, Godzillát és King Kongot. A Godzillát követően a franchise a 2017-es Kong: Koponya-szigettel bővült.

A harmadik film a sorban a magyar mozikba idén május 30-án érkező Godzilla II. – A szörnyek királya lesz, hogy a két gigaszörny végül a Godzilla Vs. Kongban csapjon össze egymással. Az Adam Wingard (Blair Witch: Ideglelés 3., Death Note) rendezésében készülő crossovert az eredeti tervek szerint 2020. májusában mutatták volna be, de most két hónappal előrehozták a premierjét, így már 2020. március 13-tól láthatjuk.

Kong és Godzilla közösen először az 1962-es japán King Kong vs. Godzillában tűnt fel, amely filmet a Godzillát megalkotó Toho stúdió gyártott. A crossover hatalmas siker lett: azóta is erre a Godzilla-filmre adták el a legtöbb jegyet valaha az országban.

Az új Godzilla Vs. Kongban a két gigaszörnyeteg mellett olyan sztárok tűnnek majd fel, mint Alexander Skarsgård, Rebecca Hall, Millie Bobby Brown, Kyle Chandler és Ziyi Zhang. A hangzatos tartalomleírás szerint pedig a film arról szól, hogy abban a korban, amikor a szörnyetegek ismét köztünk járnak, az emberiség saját jövőjéért folytatott harca során szembe kerül egymással Godzilla és King Kong, azaz a természet két leghatalmasabb ereje, és gigászi küzdelemben csapnak össze.


(via The Wrap)