A 90-es évek nagy reménységei, akik aztán mégsem lettek szupersztárok

Van, aki nagyon vágyakozott arra, hogy híres legyen, de rossz filmeket és szerepeket kapott/vállalt, így a szakmai elismerések helyett inkább negatív kritikákat és Arany Málnát kapott. Van, aki viszont nem is akart hollywoodi szupersztár lenni, pedig minden lehetősége meg lett volna, hogy ő legyen a következő Brad Pitt.

Alicia Silverstone

Forrás: Alicia Silverstone

 

Lehet mondani, hogy Alicia Silverstone azért elég híres ma is, hisz tudjuk jól, hogy ő a lány a Spinédzserekből, illetve a csaj az Aerosmith Crazy című dalához készült klipben. Tehát benne van a neve és az arca a köztudatban, a popkultúra része. Viszont nem sikerült elérnie, hogy ő legyen a Meryl Streep vagy Jennifer Lawrence, esetleg Margot Robbie kaliberű híresség. Pedig el lehet hinni, hogy nagyon vágyott a sztárságra. 

7 dolog, amit nem tudtál a születésnapos Alicia Silverstone-ról

Minden idők leghíresebb tinilánya ma lett 42 éves. A Spinédzserek sztárja manapság már anyaszerepeket kap, és furcsa gyereknevelési tanácsokat osztogat.

Tovább

A lejtmenet a Batman és Robinnal kezdődött. Ez volt akkora kaliberű és olyan pocsék mozi, hogy sikerült vele megnyernie a legrosszabb mellékszereplőnőnek járó Aranymálna-díjat. Ezt követően volt még pár rossz filmje, amiknek a rossz kritikai visszhangja miatt csalódott és annyira rosszul esett neki mindez, hogy meg is utálta a színészkedést. 

Josh Hartnett

Forrás: CineMax

 

Ő az, aki elvileg az új Brad Pitt is lehetett volna. A helyzet az, hogy ez teljes mértékben rajta múlt, mert jó szerepeket kapott, jó filmben játszott (oké, talán a 40 nap, 40 éjszaka nem volt annyira jó, de néha van ilyen), és elég ismert is volt annyira, hogy anno ő legyen a legszexibb új filmsztár a Teen People magazin szerint. Tehát elég közel volt ahhoz, hogy A-listás hollywoodi szupersztár legyen, csakhogy Hartnett tartott a hírnévtől.

Félt a blockbuster filmekben való szereplések hatásától, ezért inkább elutasította az ilyen felkéréseket. Félt, hogy miket kell feláldoznia a hírnévért cserébe, és végső soron

sokkal fontosabbnak tartotta a saját lelki és mentális egészséget.

Nem lett nagy sztár, de nem is vonult ki a filmiparból. Kisebb szerepeket elvállalt, független filmeket részesített előnyben, közben pedig írt és rendezett is apróbb dolgokat. Ennek köszönhetően még mindig szereti a filmezést.

Minnie Driver

Forrás: Rodin Eckenroth / Getty Images

 

A nagy sikert arató, Oscar-díjas Good Will Hunting film női mellékszereplőjeként Oscar-díjra jelölt színésznő karrierje akár be is robbanhatott volna. Sajnos azonban Matt Damon és Ben Affleck filmje után olyan mozikban szerepelt, amelyek nem kaptak ilyen mértékű fogadtatást. Ezek sem tettek túl jót a karrierjének, de az meg pláne nem, hogy 2002-ben nyíltan (és feleslegesen) beszólt Judi Denchnek, aminek az lett a következménye, hogy két évig teljesen ignorálta a brit sajtó miután közölték róla, hogy egy toxikus alak, aki a legtolakodóbb színésznő Hollywoodban.

10 dolog, amit nem tudtál a Good Will Huntingról

Matt Damon és Ben Affleck közös projektje nagy kedvence a PORT.hu olvasóinak, hiszen 10 pontból 9,3-ra értékelték. Így biztos sokan örülnek neki, hogy ismét leadja a tévé, és reméljük, annak is, hogy összegyűjtöttünk hozzá tíz forgatási érdekességet.

Tovább

Ha a nagyobb filmes produkciókban nem is, de azért a tévében voltak sikerei, de ezek kevesek ahhoz, hogy ő legyen a szakma következő nagy durranása. Ami a Good Will HUntinggal könnyen jött, az könnyen el is ment.

Freddie Prinze Jr. 

Forrás: PORT.cz

 

Tudom, mit tettél tavaly nyáron, A csaj nem jár egyedül. Ha csak ezt a két filmet vesszük, akkor Freddie Prinze Jr.-nak óriási sztár státuszba kellett volna katapultálnia, csakhogy jöttek a könnyen felejthető filmek, amik a mozikban is nagyot buktak, így hamar kiderült, hogy hiába jóképű színész, sajnos nem elég ahhoz, hogy kasszát lehessen robbantani a filmekkel, amikben szerepel. 

Annak idején vendégként szerepelt a Jóbarátokban, valamint kapott egy sorozatot, aminek az volt a címe, hogy Freddie. Ez sem volt nagy durranás, mivel csak egy évadot élt meg. Akadtak még apró munkái, de leginkább a szinkronba vetette bele magát. Ha a karrierje nem is volt túl fényes, a családi élete már akkor is rendben volt.

Saját bevallása szerint egyáltalán nem bánja, hogy nem szenvedte ki magából a hollywoodi hírnevet, mert imádja, hogy teljes állásban apaként funkcionálhat.