9 filmes karakter, akit (majdnem) lehetetlen megölni

Vannak elpusztíthatatlan szuperemberek a szuperhősfilmekben, de valójában nem csak ők azok, akik mindent kibírnak.

Több olyan népszerű karakter is létezik, aki nemcsak kemény, de lényegében halhatatlan is. Sokszor komédiákban is találkozhatunk olyan figurákkal, akiken nem fog a golyó (sem), például a Reszkessetek, betörők címszereplői, A pofonok földje bérgyilkosa, Red az Ananász expresszből, vagy a Fekete lovag a Gyalog galoppból. Most azonban nem róluk lesz szó, hanem az akciómozik, sci-fik és kalandfilmek hőseiről.

9. Snake Plissken

Forrás: Port.hu

 

John Carpenter rendező Menekülés New Yorkból című sci-fi klasszikusában "Snake" Plissken (Kurt Russell), háborús hősből lett hivatásos szélhámos kegyelmet kap, hogy öngyilkos küldetésre induljon az elnök megmentésére, miután repülőgépe lezuhan a börtönszigetté változott New Yorkban. A 15 évvel később bemutatott Menekülés Los Angelesből című filmben Plissken kegyelmet kap, hogy kimentse az elnök lányát Los Angelesből, amely szintén börtönszigetté változott.

Függetlenül a sztori pofátlan újrahasznosításától, Plissken nem véletlenül vált a popkultúra ikonjává: ő az igazi belevaló keménygyerek, aki tűzön-vízen átgázol, hogy elérje a céljait. Akár egy óriással kell megküzdenie egy puszta kézzel vívott gladiátorharcban, akár a Los Angeles-i Coliseumban kell büntetőket dobnia a kivégzés terhe alatt, Plissken megölhetetlen. Túlél egy repülőgép-ütközést, szörfözik egy cunamihullámon a Los Angeles-i folyón, menekül egy plasztikai sebész zombikból álló szekta elől, és sárkányrepülővel intéz támadást intéz Disneyland ellen. A legtöbb ember egyetlen öngyilkos küldetést sem élne túl, neki kettőt is sikerült.


8. Chev Chelios

Forrás: Fórum Hungary

 

A 2006-os Crankben (Felpörögve) a bérgyilkos Chev Chelios (Jason Statham) egy különleges mérget kap, ami miatt az adrenalinszintjét folyamatosan fel kell tornásznia, hogy a szíve tovább verjen, ami egy teljesen őrült, akciódús másfél órához vezet. Chev folyamatosan dacol a halállal, miközben gyógymódot keres és bosszúra szomjazik. Szándékosan autóbalesetekbe és lövöldözésekbe keveredik, majd végül lezuhan egy helikopterről, és egy autó tetején landol - de az adrenalináramlásnak sikerül életben tartania (az orvosi-biológiai hitelességet nem érdemes számon kérni a filmen).

A még őrültebb folytatásban, a Crank 2. - Magasfeszültségben Chev szívét kivágják, és egy elektromos szívvel helyettesítik, amelyet rendszeresen újra kell tölteni, miközben a főhős mindent megtesz, hogy visszaszerezze az igazi szívét. A film szlogenje mindent elmond: "Halott volt... de jobban lett".


7. A Menyasszony (Kill Bill)

Forrás: Best Hollywood

 

Beatrix Kiddo (Uma Thurman) egy bosszúvágytól vezérelt bérgyilkos, akit a legnagyobb harcművész mester képzett ki, és a pusztítás fegyverévé csiszolt. A Kill Bill-sagában a Menyasszony több szempontból is megölhetetlen, ami már abból is egyértelmű, hogy közvetlen közelről fejbe lövik, és túléli.

Miután felébred a kómából, bosszút akar állni, ami egy olyan véres világkörüli utazáshoz vezet, amelynek során elintézi a Crazy 88 nevű bandát, shotgunnal mellkason lövik, élve eltemetik, „kiüti” magát a koporsóból, végül pedig egy nyugtatónyíl bénítja meg, és még így is sikerül mindenkit megölnie a halállistáján.


6. Jack Sparrow

Forrás: PORT.hu

 

A Karib-tenger kalózai sorozat karizmatikus, rumfüggő kalóza, Jack Sparrow (Johnny Depp) arra építette hírnevét, hogy csak hajszál híján menekült meg a halál torkából. A mesék mellett, amelyek arról szólnak, hogy egy szigeten rekedt, és tengeri teknősöket képzett ki, hogy biztonságba vigyék, azt is láthatjuk, ahogy az utolsó pillanatban megmenekül az akasztófáról, ahogy élőhalott kalózok hada ellen küzd, és ahogy szó szerint csak a kardjával száll szembe egy óriási Krakennel.

Mindez valóban ahhoz vezet, hogy meghal, és egy szürreális purgatóriumba kerül, ahonnan végül megmentik. Tehát még akkor sem pusztul el igazán, amikor elpusztul. Legyőzi a kannibálokat, a mágikus boszorkányokat és a tintahalarcú Davy Jonest (Bill Nighy), mindezt a természetfelettinek ható szerencse és a részeges báj segítségével. Végül Depp valós botrányai és a bírósági válási dráma kellett ahhoz, hogy a népszerű kalóz uralmának végül tényleg vége szakadjon.

5. Ellen Ripley

Forrás: Disney+

 

Ridley Scott sci-fi/horror remekművében, a Nyolcadik utas a halálban Ellen Ripley (Sigourney Weaver) egyszerű tiszthelyettes a USCSS Nostromo űrhajón 2122-ben, amikor ő és legénysége szembekerül a Xenomorph nevű félelmetes idegen lénnyel. Miközben a nyugtalanítóan fallikus szörnyeteg lemészárolja a legénységet, Ripley-t megtámadja a pszichopata android Ash (Ian Holm), de neki sikerül az, ami a hajón senki másnak nem: túlélni. A Xenomorph kiirtása után mélyalvásba merül, hogy aztán több mint 50 évvel később felébredjen, és A bolygó neve: Halálban még több Xenomorph-félével kelljen összemérnie az erejét.

Ripley társai ezúttal kiképzett űrkatonák, végül mégis ő az, aki szembeszáll az óriási idegen királynővel. A végső megoldás: Halál azzal kezdődik, hogy Ripley túlél egy űrhajó-szerencsétlenséget, majd egy egész börtönnyi megrögzött bűnöző közé vetik. Végül beleveti magát az olvadt ólomba, hogy végezzen a benne élősködő idegennel. Ettől függetlenül később klónozzák, és lényegében azonos formában, Ripley 8 néven visszahozzák az életbe - vagyis még a halál sem jelenti a véget a Xenomorphok rémének.

4. Indiana Jones

Indiana Jones (Harrison Ford) védjegye kezdetek óta a lehetetlen helyzetek túlélése. Az elveszett frigyláda fosztogatói elején a történelemprofesszorból lett sírrabló ősi ereklyéket kaparint meg, miközben mérgező nyilak, tüskés gödrök és egy hatalmas, száguldó szikla elől menekül, amely majdnem összezúzza őt. (Ennek a csapdának sem gyakorlati, sem mérnöki, sem újrafelhasználhatósági szempontból nincs semmi értelme, de az egy másik cikk témája lenne).

Kalandjai során Jones megszökik egy viperákkal teli kamrából, egy felfújható tutajon kiugrik egy repülőgépből, több száz nácit győz le, túléli Isten szó szerinti mágikus haragját, újabb nácikkal harcol, és kicselezi a Szent Grált védő csapdákat is. És mindez évtizedekkel azelőtt történt, hogy a sokkal idősebb Indiana Jones túlélt egy nukleáris robbanást egy ólommal bélelt hűtőszekrénybe bújva az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában.

3. Ethan Hunt

Forrás: UIP-Duna Film

 

Tom Cruise megállíthatatlan szuperkémje a Mission: Impossible-franchise-ban olyan ember, aki nagyon gyorsan, fejjel előre rohan a veszélybe, és kockáztatja az életét, hogy megmentse a világot, újra és újra. Egy vonat tetején lohol, miközben egy helikopter üldözi (Mission: Impossible), a felszálló repülőgép oldaláról lóg (a Titkos nemzetben), és közben kínozzák, elrabolják, elárulják (gyakorlatilag a sorozat összes részében), ami bárki más számára halálos lenne, őt viszont alig lassítják le.

Ahogy a franchise előrehaladt, és Hunt idősebb lett, egyre kelletlenebbül vette tudomásul, hogy őrült mutatványokat kell végrehajtania, de soha nem hátrált meg, még akkor sem, ha a túlélés esélyei elenyészőek voltak. Mintha Hunt maga is elhitte volna, hogy valóban halhatatlan.

2. James Bond

Forrás: United Artists

 

A több mint 26 filmet - köztük két nem-kanonikus produkciót - felölelő filmes karrierjével James Bond mind a filmvásznon, mind a szellemi tulajdon szempontjából megölhetetlen. Hosszú titkosügynöki pályafutása során Bond számos olyan sérüléssel, csapdával és logikát meghazudtoló körülménnyel szembesül, amelyeknek a halálát kellett volna eredményezniük, de csak kellemetlenséget okoztak neki. A Skyfallban Bondot (Daniel Craig) egy nagysebességű mesterlövészpuskával lövik meg, ami lelöki őt egy mozgó vonatról, és száz métert zuhan egy folyóba - és mindez a film elején!

A franchise során megmérgezik, szétverik a férfiasságát, és Ernst Stavro Blofeld (Christoph Waltz) szó szerint belefúr a koponyájába. A Goldfingerben a címszereplő gonosztevő Bondot (Sean Connery) széttárt karokkal egy fémasztalhoz kötözi, és lézerrel próbálja lassan kettévágni. A Halj meg máskorban a szakállas Bond (Pierce Brosnan) leállítja a saját szívét, majd újraindítja azt pusztán az akaraterejével.

Aki kekeckedni akar, az persze felhozhatja, hogy (SPOILER) Bond a Nincs idő meghalni végén tényleg feldobja a talpát, de ezzel csak Daniel Craig ügynöki karrierjének van vége, a Bond-franchise folytatódik.

1. John Wick

Forrás: Freeman Film

 

A Keanu Reeves által játszott, nyugdíjból visszatért bérgyilkos gyakorlatilag elpusztíthatatlan, miközben ő maga gyors taktikai manőverekkel és abszurd fejlövés-kombókkal egész csapatnyi zsoldost képes kivégezni. Mindez nem jelenti azt, hogy sebezhetetlen lenne, fájnak neki az ütések, de túlél még több emeletnyi zuhanást is.

A John Wick-franchise első három filmje során kedvenc bérgyilkosunk összesen több mint 299 embert ölt meg kézifegyverekkel, gépfegyverekkel és közelharcban.

SPOILER! A 4. felvonás végén úgy tűnhet, hogy Wicket eltemetik, de valójában nem tudhatjuk, tényleg meghalt-e vagy csak a külvilág számára tartottak egy áltemetést, hogy nyugodtan élhessen inkognitóban. Persze csak addig, amíg nem jön az 5. rész.

Via: Ranker