8 kínos szexjelenet, amit a színészek inkább letagadnának

Van, amikor túl hiteles az orgazmus, és olyan is, ahol nyaksérülés a mutatvány vége.

Legyen jól sikerült és hiteles vagy éppen rosszul fényképezett és kínos, a filmes szexjelenetekben van valami közös: egyiket sem jó élmény felvenni. Kamerák és stábtagok tucatjai előtt intimitást és szexet imitálni mindig zavarba ejtő mutatvány, de léteznek olyan súlyosbító körülmények, amelyek még kellemetlenebbé teszik a forgatást. Ilyen példákat sorolunk most.

1. Paul Mescal és Daisy Edgar-Jones

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb angol sorozata, a Normális emberek Sally Rooney szexben bővelkedő regényét dolgozta fel, és az alkotók a tévéverzióból sem spórolták ki a sikamlós jeleneteket. A két fiatal főszereplő, Paul Mescal és Daisy Edgar-Jones számára már önmagában az nehézséget okozhatott, hogy kezdő színészként még nem kellett hasonló feladatot megoldaniuk, ráadásul rögtön a forgatás első hetében volt olyan napjuk, amikor kizárólag szexjelenetet rögzítettek.

Mescal a The Mirror című lapnak elárulta, hogy mindkettőjüknek az Egyptian Magic („egyiptomi mágia”) nevű gélt kellett használniuk, ami gyakorlatilag műizzadtságként funkcionált. A mellékhatása az volt, hogy amikor pozitúrát váltottak, és a testük szétcuppant, annak olyan hangja volt, mintha valaki elszellentette volna magát. A két színészt erre elkapta a röhögőgörcs, a rendező és a stábtagok viszont tényleg azt gondolták, hogy valaki elpukizta magát.

2. Margot Robbie

Forrás: giphy.com


Arról nem nyilatkozott Margot Robbie, hogy milyen élmény volt A Wall Street farkasa forgatása, de azt elmesélte, hogy mit érzett utólag, amikor a szülei kérdezgették róla. Először a hazugságot választotta.

Nem érdekel, hogy mit hallottatok, ne is foglalkozzatok vele, nincs meztelenkedés a filmben.”

Később aztán belátta, hogy ha kijön a film, akkor úgyis kiderül minden, ezért változtatott a mesén, és azt próbálta beadni a családnak, hogy valójában testdublőrt használtak, és az ő fejét csak odamontírozták. Robbie szülei ezen csodálkoztak kicsit, de a színésznő meggyőzte őket, hogy ez lehetséges, mondván:

Bámulatos ez a mai technológia. El se hinnétek, mi mindenre képesek Hollywoodban!”

3. Amanda Seyfried

Gary Goetzman producer és Amanda Seyfried a Hármastársak harmadik évadának premierjén (Forrás: Getty Images)

 

Miután a Bajos csajokkal letette a névjegyét, és mielőtt még a Mamma Mia! főszerepével kasszát robbantott volna, Amanda Seyfried bekerült az HBO poligámiával foglalkozó sorozatába, a Hármastársakba. És aztán elkövette azt a hibát, hogy a szüleivel együtt nézte meg a szériát.

Ültünk a tévé előtt, néztük a sorozatot, aztán hirtelen egy szexjelenet következett velem. Ne, ne, ne!"

– ez járt közben a színésznő fejében, és csak ekkor szembesült vele, hogy sokkal pikánsabb a jelenet, mint amire emlékezett.

4. Jemima Kirke

Zosia Mamet, Allison Williams, Lena Dunham és Jemima Kirke a Csajok 6. évadának premierjén (Forrás: Getty Images)

 

Lena Dunham HBO-n futó sorozata, a Csajok afféle alternatív Szex és New York volt, amiben viszont Carrie Bradshaw-ék kalandjaival ellentétben nemcsak beszéltek a szexről, de űzték is, a rengeteg meztelenkedésről nem is beszélve. (Erről a karrierjét itt kezdő Adam Driver is tudna mesélni.) A széria Samanthája a partnereit sűrűn váltogató, drogfüggő Jessa volt, akit Jemima Kirke alakított.

A brit színésznő számára a legkínosabb az orgazmusok produkálása volt, mégpedig azért, mert a hitelesség érdekében olyan hangokat adott ki, mint a valóságban is. Az ok? Nem tudta, hogyan kéne eljátszania, ezért inkább a saját életéből merített ihletet.

Bár a felvétel idején kínosan érezte magát az operatőr előtt, utólag büszke a jelenetekre, mármint szakmai szempontból.

5. Christopher Mintz-Plasse

Forrás: InterCom

 

Az első alkalom amúgy is kínos szokott lenni, de Christopher Mintz-Plasse-nek, aki Fogellt, azaz McLovint alakította a Superbadben, erre sikerült még két lapáttal rátennie. Az ifjú színésznek persze nem kellett ténylegesen szeretkeznie a vásznon, csak eljátszania az aktust, de az már önmagában kihívást jelentett, hiszen a felvétel idején még szűz volt. És az anyja is elkísérte a forgatásra.

Fogalmam sem volt, hogy mit csinálok. Nagyon ideges voltam, féltem, és amikor kinéztem a stábra, láttam anyámat, ahogy épp popcornt majszolva a producerekkel beszélget. Szürreális volt az egész -

nyilatkozta később.

6. Dakota Johnson

Forrás: UIP-Duna Film

 

A rutin nem mindig segít túllendülni a kényelmetlenségeken. Dakota Johnsonnak például lett volna ideje megszoknia a szexjeleneteket, A szürke ötven árnyalata 125 percéből ugyanis legalább 20 perc a szex. De amint később elmondta, azt nem lehet megszokni, ha napi 7 órán kell szexet imitálni, és többet nem is akar ilyesmire vállalkozni.

A legkínosabb az volt, amikor bele is sérült az egyik mutatványba. A jelenet szerint Jamie Dornan az ágyra hajítja, ami olyan „jól” sikerült, hogy meg is rándult a nyaka.

7. Kate Winslet

A legjobb barátjával eleve nem szívesen csókolózik az ember, pláne nem kamerák előtt, a házastárs jelenlétében. Kate Winslettel ez mégis megtörtént, A szabadság útjai egyik jelenetében, amelyet a férje, Sam Mendez rendezett, a partnere pedig az a Leonardo DiCaprio volt, akit már a Titanic óta ismert.

„A jelek szerint Samet és Leót egy hangyányit sem zavarta a dolog, én viszont úgy voltam vele, hogy

»basszus, csak én érzem magam ilyen kínosan?«

Értitek. A barátom. A férjem” – nyilatkozta az esetről annak idején a színésznő.

8. Annabelle Wallis

Forrás: Netflix

 

A Birmingham bandája című sorozatban Grace Burgesst alakító színésznő is elkövette azt a baklövést, hogy a szülei társaságában nézte meg azt az epizódot, amelyben az egyik szexjelenete látható. Az élmény enyhén szólva is kínos volt, az apja ráadásul utána még meg is jegyezte, hogy

Nos, legalább tudjuk, hogy ránk ütöttél. Jó kislány!”

via: The Independent