8 érdekes kulisszatitok a legismertebb karácsonyi filmekből

Hogy tudott Bruce Willis mezítláb törött üvegen szaladgálni és hogy bírta ki Jim Carrey a nyolc órás sminkmaratonokat? Most kiderül néhány érdekesség arról, hogyan készültek a karácsonyi filmklasszikusok.

1. A Télapu című családi vígjátékban Tim Allen veszi át a télapó szerepét. A színész viszont a Disney szigorú szabályzata miatt nem is játszhatott volna a filmben, miután még a hetvenes évek végén elkapták több mint fél kiló kokainnal. Elítélt bűnözőket ugyanis sosem alkalmaznak, ennek a filmnek a kedvéért viszont kivételt tettek, így megszülethetett a kilencvenes évek egyik ikonikus karácsonyi vígjátéka.

 

 

2. A Die Hard első részében Bruce Willis mindenféle őrült akciókat hajtott végre mezítláb, többek között üvegszilánkokon futkorászott. Ezt úgy oldották meg, hogy egy zokniszerűen felhúzható gumilábat hordott.

 

 

3. Amióta Donald Trump amerikai elnök lett, mindenki tudja, hogy egy röpke jelenet erejéig felbukkan a Reszkessetek, betörők! második részében. Ennek az oka az volt, hogy Trump csak úgy adott engedélyt arra, hogy a Plaza Hotelben forgassanak, ahol Kevin megszállt a szülei nélkül, ha kap egy kis szerepet a filmben. Egy interjúban Matt Damon mesélt arról, hogy ez Trumpnál rendszeres kérés volt. “Ha valamelyik épületében akartál forgatni, akkor kellett neki írni egy szerepet. Ez így volt az Egy asszony illata című drámánál is. Egy egész órát el kellett pocsékolni egy értelmetlen jelenetre, amiben megjelenik Trump, és Al Pacino ráköszön, hogy ‘Jónapot, Mr Trump!’. Merthogy a nevén kellett szólítani. Az ember elcseszi az idejét, és aztán kivágja a jelenetet a filmből, de ezek szerint a Reszkessetek betörők vágója benne hagyta.”

 

4. A Grincs című filmben Jim Carrey napi nyolc órás sminkmaratonokat ült végig, hogy átváltozhasson grinccsé. Ahhoz, hogy ezt kibírja, a CIA-től kapott olyan képzést, amin azt tanítják, hogyan állja ki az ember, ha a vallatói kínozzák.

 

 

5. Komoly meló volt létrehozni a Karácsonyi lidércnyomás egyedülálló világát. Egy percnyi animáción egy egész hétig dolgoztak, így három évbe telt, mire elkészült a Tim Burton által megálmodott animált történet.

 

 

6. A Mi a manó című filmben Will Ferrell beépül az Északi-sarkon a Mikulást segítő manók közé, bár a méretével kissé kilóg a többiek közül. Az áruházi jelenetet, amikor kitör a bunyó Ferrell és a Mikulás között egy csapat gyerek visításától kísérve, csak egyszer tudták felvenni. A díszleteseknek ugyanis hetekbe tellett, mire felépítették a pillanatok alatt szétzúzott karácsonyi dekorációt. A rendező, Jon Favreau megbízott a színészekben, ezért csak azt mondta nekik, hogy adjanak bele mindent, és őrüljenek meg.

 

 

7. Amikor a Reszkessetek, betörők!-ben az egyik betörő arcára egy tarantula mászik, akkor eredetileg egy műpókot akartak használni, de a rendező ragaszkodott hozzá, hogy igazi állat rémítse halálra Daniel Sternt. A felvétel előtt az állat trénere azt mondta a színésznek, hogy minden rendben lesz, ha nem tesz hirtelen, fenyegető mozdulatokat. “Dehát bele fogok ordítani Barry arcába. Ezt nem fogja fenyegetésnek venni?” - értetlenkedett Stern, de felvilágosították, hogy a tarantuláknak nincs hallása, így ebből nem lehet baj.

 

8. A Polar expressz című 3D animációban a főszereplő kisfiú valójában két kisfiú. A mozdulatait az Éhezők viadalából ismert Josh Hutchersonról mintázták motion capture technológiával, a hangját viszont egy másik gyerekszínész, Daryl Sabara adta, aki korábban a Kémkölykökben szerepelt.

 


Forrás: Buzzfeed