37 éves korában meghalt Gaspard Ulliel francia színész

A kétszeres César-díjas művész, a Hannibal ébredése és a Hosszú jegyesség sztárja síbalesetben veszítette az életét.

Ulliel azután hunyt el, hogy súlyosan megsérült a délkelet-franciaországi La Rosière síközpontban – írja a Le Parisienre hivatkozva a hvg.hu. A komoly fejsérülést szenvedett sztárt kedden, nem sokkal délután négy előtt szállították helikopterrel a grenoble-i egyetemi kórházkomplexumba, miután két kék jelzésű, azaz kezdő síelőknek ajánlott pálya metszéspontjában összeütközött egy másik síelővel.

A kezelés ellenére azonban szerdán életét vesztette.

A kétszeres César-díjas színész (ez a francia Oscar, amit először a Hosszú jegyességért, majd az Ez csak a világ vége című Xavier Dolan-alkotásért kapott meg) hazájában nagyon népszerű volt, de a magyar nézők is számos filmben láthatták. Első nagyjátékfilmjei még kamaszként, 16-17 évesen a Farkasok szövetsége és a Belphégor – A Louvre fantomja voltak, de ezekben még csak apróbb szerepek jutottak neki.

Ulliel 2021 szeptemberében. Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images


A 2002-es Szerelmi bonyodalmakban Charlotte Rampling oldalán játszhatott, majd a nagy áttörést a 2003-as Kallódók főszerepe hozta meg a számára. Ezt követően szerepelt a Tulse Luper bőröndjei című
Peter Greenaway-film második részében, majd a Hosszú jegyesség című Jeunet-műben, Audrey Tautou-val. Világszerte a Hannibal Lecter fiatal éveiről szóló Hannibal ébredése című nemzetközi produkció tette ismertté a nevét, amelyben a címszerepet formálta meg.

A felsoroltakon kívül Gaspard Ulliel játszott a Párizs, szeretlek! című szkeccsfilmben, A szegények hercegében, A belső körben, a Montpensier hercegnőben, A szerelem művészetében, a Saint Laurent-ban – amelyben Yves Saint Laurent-t alakította –, az Egy ország, egy királyban és a Szex és pszichoanalízisben. Utolsó munkáját, a Moon Knight című Disney+-sorozatot (amelynek a napokban hozták nyilvánosságra az előzetesét) már posztumusz fogják bemutatni március 30-án. Ullielt élettársa, Gaëlle Piétri és 6 éves kisfiuk gyászolja.


(via hvg.hu)