10 sztár, akik ki nem állhatták egymást a forgatáson

Charlie Sheen Selma Blairrel nem jött ki, Vin Diesel Dwayne Johnsonnal balhézott össze, Richard Gere-t pedig azért rúgták ki A lordok bandájából, mert Sylvester Stallone idegeire ment.

Néha eléggé elfajulnak a dolgok a színészek között egy-egy forgatáson. Bár sokan közülük végül jól átvészelik ezeket a puskaporos helyzeteket, sok olyan sztár van, akik úgy megsértődnek, hogy kisétálnak akár a forgatásról is, alaposan feladva a leckét a producereknek, miként találják ki a projekt befejezését anélkül, hogy füstbe menne a már kifizetett díszlet- és jelmezraktár. Íme 5 olyan színészpáros, akik összerúgták a patkót egy-egy közös munka alkalmával.

Dwayne Johnson és Vin Diesel

A két sztár a Halálos iramban 8 munkálatai alatt veszett össze. Az egész azzal kezdődött, amikor a Szikla egy videót posztolt az Instagramjára, hogy megünnepelje a forgatás utolsó hetét. Ekkor elég nyíltan beszélt arról, hogy a forgatáson volt némi purparléja az egyik főszereplővel:

A férfi kollégáim esete azonban más tészta. Néhányan derék emberként és igazi profiként viselkednek, míg mások nem. Akik nem, azok túl gyáva sz*rok ahhoz, hogy bármit is tegyenek ez ellen. Édes pofák! Ha jövő áprilisban megnézed ezt a filmet, és úgy tűnik, mintha nem is játszanék néhány jelenetben, mert felforrt a vérem, akkor jól látod!

Nem telt bele sok időbe, hogy olyan hírek kezdjenek el keringeni, miszerint Dwayne Johnson Vin Dieselről beszélt. A filmben ugyanis a két sztárnak feltűnően nincs közös jelenete, ellentétben a korábbi részekkel. Ehelyett van egy jelenet, ahol a karaktereik telefonon beszélnek – és nagyjából ennyi. Természetesen ez is csak tovább táplálta a pletykákat, miszerint a két színész nagyon megutálta egymást, és egyszerűen nem tudtak együtt forgatni (ez idővel odáig fajult, hogy Dwayne Johnson inkább Jason Stathammel karöltve Halálos iramban: Hobbs & Shaw címmel forgatott spin offot a jól ismert autós franchise-hoz).

Vin Diesel és Dwayne Johnson (forrás: UIP-Duna Film)

 

Gillian Anderson és David Duchovny

Nem volt mindig felhőtlen a viszony az ikonikus X-akták tévésorozat és a hozzá kapcsolódó mozifilmek két sztárja, Gillian Anderson és David Duchovny között. Ma már persze saját bevallásuk szerint „közelebb állnak egymáshoz, mint valaha”, és az X-akták új évadain is szívesen dolgoznak együtt (erről itt írtunk részletesen), korábban viszont volt vitájuk. Gillian Anderson a The Guardiannek 2015-ben adott interjújában nyíltan beszélt arról, hogy néha szóra sem méltatták egymást:

Igen, határozottan voltak olyan időszakok, amikor gyűlöltük egymást. De talán a gyűlölet túl erős szó. Hosszú ideig nem beszéltünk egymással. Intenzív volt, mert mindketten fájdalmat okoztunk a másiknak különböző időszakokban.
David Duchovny és Gillian Anderson az X-aktákban (forrás Cool TV)

 

Richard Gere és Sylvester Stallone

A két színész állítólag együtt szerepelt volna A lordok bandája című 1974-es drámában. Csakhogy nem jöttek ki jól egymással – a kritikus pont Sylvester Stallone szerint az volt, amikor Richard Gere leöntötte őt egy adag zsíros mustárral. Ezután Gere-t kirúgták, és Perry King került a helyére. Stallone később így emlékezett vissza a történtekre:

Éppen hotdogot ettem, amikor [Gere] beszállt mellém egy fél csirkével, ami mustárral volt tele, és a zsír majdnem kicsöpögött az alumínium csomagolásból. Azt mondtam: »Ez a cucc le fog csöpögni.« Erre ő: "Ne aggódj te amiatt!« Mire ezt mondtam, »Ha a nadrágomra kerül, tudni fogsz róla.« Beleharapott a csirkébe, és egy zsíros mustárpetty landolt a combomon. Belekönyököltem a fejébe, és gyakorlatilag kilöktem őt a kocsiból. A rendezőnek döntenie kellett: az egyikünknek muszáj volt távoznia a filmből!
Így nézett ki Sylvester Stallone a '70-es években forgatott Rocky-filmekben (forrás: PORT.hu

 

William Shatner és George Takei

William Shatner a visszaemlékezések szerint gyakorlatilag mindenkivel összeveszett a régi Star Trek-filmek és a klasszikus tévésorozat forgatásán – többek között a nemrég 89 évesen elhunyt Nichelle Nicholsszal is, aki Uhurát alakította, de egy ponton túl már ki akart szállni a franchise-ból Shatner miatt (és csak Martin Luther King tanácsára maradt). De nem volt jobb Shatner viszonya George Takeivel sem, aki az Enterprise űrhajó egyik tisztjét, Sulut alakította. Takei az 1994-es To The Stars című önéletrajzi könyvében azt írta, hogy Shatner úgy tett a forgatásokon, mintha fel sem ismerné őt, miközben a háttérben még azt is megpróbálta megakadályozni, hogy Sulu egy saját hajón parancsnokoljon (holott erre állítólag pont azért volt szükség, mert a Star Trek – A nem ismert tartomány forgatásán már a kamerák előtt sem tudta elviselni egymást a két színész).

Shatner viszont a saját önéletrajzi kötetében pikírt módon úgy válaszolt minderre, hogy „soha nem ismerte meg úgy igazán Takeit, hiszen ő alig volt ott a forgatásokon” – arra utalva ezzel, hogy szerinte Sulu szerepe jelentéktelen volt Kirk kapitányéhoz képest. A dráma akkor fokozódott tovább, amikor Shatner nyilvánosan is kiakadt, mert nem kapott meghívást Takei 2008-as esküvőjére. Takei ezzel szemben azt állította, hogy ő márpedig meghívta színészkollégáját, csak a meghívó „bizonyára elveszett a postán”.

George Takei, William Shatner, Nichelle Nichols és DeForest Kelley a Star Trek 2. - Khan haragja c. filmben (forrás: UIP-Duna Film)

 

Charlie Sheen és Selma Blair

Charlie Sheen közismerten balhés és kiállhatatlan sztár (ebben a PORT.hu cikkben részletesen bemutattuk, miért), anno a Két pasi - meg egy kicsi stábjából azért rúgták ki, mert a drog- és alkoholfüggősége már a forgatást hátráltatta, és egy rádióműsorban beszívva gyalázta a széria producerét. Sheen persze nem búslakodott sokáig, 2012-ben elindult az új sorozatba, a Nyugi, Charlie!, amiben lényegében saját magát alakította: Charlie-t, az egykori baseballsztárt, aki az indulatkezelési problémái miatt kisiklatta a karrierjét. A széria 100 részt élt meg, Selma Blair viszont csak 54-ben szerepelt, egy nap ugyanis a színésznő szóvá tette a producereknek, hogy pocsék Sheen munkamorálja: folyton késik, nem lehet vele együtt dolgozni. Nem sokkal később egy ingerült sms-t kapott Sheentől, amiben a színész elhordta mindenféle hitvány cédának, és kirúgatta a színésznőt azzal az indokkal, hogy neki ne szólogasson be olyasvalaki, akinek epizódonként csak két oldalnyi szövege van.

Forrás: Mark Davis/WireImage/Getty

 

(via Insider & Cheatsheet.com)