VIP parasztvakítás Gáspár Zsolti nem létező farmján

A Farm VIP harmadik évada egy nehezen értelmezhető és még nehezebben élvezhető reality, tele fura szereplőkkel és béna vidékfetisizmussal.

Értem én ennek a műsornak az esszenciáját. Idáig érzem, mint a friss hajnali trágyalé szagát. Valahol, (valakinek) biztos nagyon vicces városi embereket vidéki környezetben látni, szart lapátolni, és így tovább, de sokadik alkalommal ez már nem tud akkorát ütni, mint egy sufni rejtekében felrántott illegális szeszfőzdében készült 72 fokos házi pálinka.

Közben meg az az érzés is erősen motoszkál a néző fejében, hogy

mintha egy nagyon sok pénzből megtolt össznépi influenszer kampányt nézne valami vidékfejelsztési akármi megbízásából.

Engem egy kicsit sem hoz lázba az, hogy celebek rácsodálkoznak a tehenekre, ki tudja hanyadik alkalommal. Volt már ilyen még 2010 környékén is ,amikor a Viva tévé leküldte a fiatal zenészeket egy tanyára. (Az volt a címe, hogy Stáb a tanyán, és Fluor Tomi volt az egyik szereplő.)

Forrás: tv2paly

 

A koncepció mellett a casting még fontosabb. Itt is több az olyan ember, akiről elsőre nem ugrik be semmi. Legyen elég annyi, hogy az egyik szereplő fő ismérve, hogy exatlonista.  De vannak olyan ismert arcok, mint Csuti, aki már nem Kulcsár Edina volt férje, hanem önálló entitás, sőt, fel is lett minősítve, szintet lépett és egyszerre upgradelte is magát, mert az szerepel a neve alatt, hogy digitális tartalomkészítő, üzletember. És itt van még Smaltig "Luxusfeleség" Dalma is, hogy tényleg csak az influenszer generáció számára valamennyire is ismert neveit említsem. 

Ha egy szót kéne mondanom a Farm VIP harmadik évadának első hetéről, akkor az az lenne, hogy

purpárlé.

Jelentsen ez bármit is. Ezt, a kollégánk által is előszeretettel használt szót használta Vajtó Lajos is azzal kapcsolatban, amikor a csapatában, az első győzelmük után Szorcsik Viki, Smaltig Dalma és Szarvas Andi kicsit összebalhéztak. Ez a sztori ívelt át az egész héten, ez volt a legfőbb konfliktus, körbe és oda-vissza is bejárta a műsort. 

A napi egyórás műsorban rengeteg minden történt...  Ezt gondoltam, amikor ránéztem a Farm VIP oldalára, ahol külön feltöltötték az adásból arra érdemes részeket, amik önmagukban is elég érdekesek. A címek bíztatók voltak, de egy bulvármédián megedződött ember nem veszi egyből torokra a clickbaitet. Vegyük is gyorsan át:

  • Szorcsik Viki már az elején kijelentette, hogy mi az amit utál! (A tojást.)
  • Erre senki sem számított: Csuti öklendezni kezdett a trágyaszagtól. (Döbbenet.)
  • Ifj. Schobert Norbi szerint el kéne vinni a teheneket sétálni? (Haha, nem! Ahogy a 17 éves fiú maga is mondta sétálni vagy legelni kéne vinni az állatokat, de persze ez így becsapósabb, hogy úgy teszünk, mintha a fitneszguru fia nem ismerné a legelés fogalmát és úgy tekintene a haszonállatra, mint egy kutyára, amit ki kell engedni a kertbe, hogy tudjon kakálni.)
  • Smaltig Dalma csúnyán rászólt Fruzsira. "Lakat a szádra!" (Felháborító, mit meg nem engednek maguknak egyesek.)
  • Ifj. Schobert Norbi nem ismert magára, már első nap furcsa dolog történt (Amikor felébredt, kinyitotta a szemét és nem aludt vissza.)
  • Cooky kora reggel nekilátott a tűzgyújtásnak: A lányok izgatottak lettek (Nem lettek izgatottak, illetve Cooky csak Csuti segítségével tudott végül tüzet gyújtani.)
  • Reggeli rosszullét: Nyertes Zsuzsa nem bírta az ürülék szagát (Na, ez mondjuk egy kifejezetten hibátlan cím, de a videó is zseniális.)

  • Gáspár Zsolti a frászt hozta a Sárgákra, elmondta, hogy milyen vadállat él a környéken (Zsolti szerint Puma ólálkodik a farm körül, de a többiek csak mosolyogtak ezen.)
  • Budavári Fülöp arca eltorzult, akkora erővel esett neki a feladatnak (El.)
  • Újabb vita: Elfogyott a kolbász, mert valaki megette... (Valaki...)
  • Cooky keltette a Sárgákat: "Én csak mentem fosni, nem néztem..." (Nem a fosással keltette őket, hanem kávéval, ez már csak egy beszélgetés részeként mondta Cooky, hogy ő csak ment reggel WC-re, azt nem nézte, hogy jött-e posta.)
  • Vajtó Lajos és Dudás Miki nem értik, mi a probléma a lányok között (Férfiak nem tudják megfejteni a nőket. Sose láttunk még ilyet.)
  • Hevesi Krsizta most szembesült vele, mekkora súlya is van az ürüléknek (Hisz az angol wc-ben ritkán van beépített mérleg, ugye, itt meg állatok után kell ganézni.)
  • Görgényi Fruzsi a csapatban még nem találta meg a helyét? (Nem.)
  • Kitört a balhé: Szorcsik Viki ismét összeveszett a Pirosakkal (A semmin veszekednek megint.)
  • Vajtó Lajos elvonult, inkább nem akart részt venni a vitában (Ugyanitt Vajtó Lajos még az első nap azt mondta, hogy ő aztán keményen bele fog állni minden konfliktusba. Most akkor hogy is van ez kérem szépen?)
  • Szorcsik Viki besokallt: "Összepakolom a cuccaim és hazamegyek" (Nem ment haza.)
  • Ilyen vicceset még nem láttál Gáspár Zsolti menekülőre fogta (Vakon is meg tudtam állapítani, hogy láttam én már ennél viccesebb dolgot bőven.)
  • Michinger Péter próbálta nyugtatni a kedélyeket: Vajon sikerült neki? (Meglepő fordulat: nem annyira.)
  • Tűz ütött ki a sárgáknál, csak Tamás és Csuti tudtak uralkodni a helyzeten. (A kerti mini kemencében a kelleténél kicsit nagyobb lángon égett a fa.)

Tehát elmondhatjuk, hogy olyan sok említésre méltó reality, igazi balhé, epikus cicaharc, címlapot érő bármi nem történt. És még a sok kakacentrikus anyag mellé még befért ez a pillanat is:

  • Gáspár Zsolti nem finomkodott: Találtam olyan fokhagymát, mint a bulád (Mondta ezt Gáspár Zsolti Demcsák Zsuzsának és mégsem jelent meg cikkek hada arról, hogy egy közismert férfi nyíltan tárgyiasított egy közismert nőt egy országosan elérhető kereskedelmi tévécsatornán fő műsoridőben, tehát akkor ez így teljesen rendben is van, ugye.)

Összességében annyira sok már ez a vidéki kontent - kezdve A mi kis falunkkal, A Keresztanyun át, a Város vs Vidéket érintve egészen a Farm VIP-ig -, hogy már semmi extra nincs az egészben. Ha egy Csongrád megyében működő kisebb városi tévé csinálna egy saját gyártású sorozatot, reality show-t, bármit, ami a nagyvárosi emberekről szól, esküszöm egyből elkezdeném nézni.