Tom Hanks és Robin Wright olyan lesz, mint újkorában

Egy új eljárással fiatalítják meg őket Robert Zemeckis filmjének kedvéért.

Tom Hanks és Robin Wright is átesik a fiatalítási eljáráson Robert Zemeckis készülő Miramax-filmje, a Here kedvéért. A Richard McGuire képregényén alapuló történet egyetlen szobában játszódik, és a benne élőket követhetjük nyomon több éven keresztül. Ehhez egy új, mesterséges intelligencia által vezérelt eszközt, a Metaphysic Live-t fogják használni.

A Tom Graham által vezetett Metaphysic vállalat kedden jelentette be, hogy stratégiai partnerséget kötött a CAA-val (Creative Artists Agency), hogy az ügynökséggel szerződött színészek számára AI-eszközöket és szolgáltatásokat fejlesszenek. Joanna Popper, „a CAA metaverzumért felelős vezetője” (igen, már ilyen is van) közleményében azt mondta, hogy az ügynökség várakozással tekint a Metaphysic-kel való együttműködés elé, mivel a technológia "az etikát előtérbe helyező megközelítésükkel kombinálva" "hihetetlen lehetőségeket tárhat fel a szórakoztatóipar számára, és azon túl is".

A technológiai cég azt állítja, hogy az új Metaphysic Live eszközével "nagy felbontású fotórealisztikus arccsere- és öregedésgátló effektek hozhatók létre a színészeken élőben és valós időben, további kompozitálás vagy VFX munka nélkül".

Ez ugyanaz a technológia, amelyet például a Miles Fischer komikus is használ az ijesztően tökéletes Tom Cruise deepfake-videóihoz.

„Mindig is vonzódtam az olyan technológiákhoz, amelyek segítenek elmesélni egy történetet. A Here esetében a film egyszerűen nem működne, ha a színészeink nem tudnának zökkenőmentesen átváltozni önmaguk fiatalabb változatává. A Metaphysic mesterséges intelligencia eszközei pontosan ezt teszik, olyan módon, ami korábban lehetetlen volt"

- nyilatkozta Zemeckis, hozzátéve, hogy miután a ma elérhető arccserélő és öregedésgátló technológiák mindegyikét tesztelték, egyértelműen a Metaphysic bizonyult a világelsőnek.

Kevin Baillie, a film VFX-részlegének vezetője elmondta, hogy a Metaphysic mesterséges intelligencia által generált tartalma hibátlanul integrálódik a forgatásba élőben. Mi több,

a színészek még "ifjúsági tükörként" is használhatják a technológiát - valós időben tesztelhetik a színészi megoldásaikat fiatalabb énjük számára."

A Hanks és Wright, valamint Paul Bettany és Kelly Reilly főszereplésével készülő filmet a Sony Pictures Entertainment 2024-re tervezi bemutatni az Egyesült Államokban.

Via: THR