Sharon Stone szerint azért ne ájuljunk már el annyira Meryl Streeptől

Szerinte számos ugyanolyan tehetséges színésznő van, mint Streep, csak ő úgy lett kitalálva, hogy az abszolút legyen, egy megkerülhetetlen és mindenki közül kimagasló ikon.

Meryl Streep a héten ünnepelte 72. születésnapját, de vele kapcsolatban Sharon Stone-ról is sok szó esett a közösségi médiában. Május végén az Everything Zoomer készített  a színésznővel interjút, amelyben őszintén beszélt a Streep elismerése körüli egyetértésről. Stone "elképesztően csodálatos nőnek és színésznőnek" tartja Streepet, de óva intett mindenkit, hogy bálványozza a háromszoros Oscar-díjas színésznőt, amikor az interjúztató újságíró megemlítette, hogy Steven Soderbergh Pénzmosó című filmjével "végre" együtt dolgozott Streeppel.

Tetszik, ahogy fogalmaz, hogy végre Meryl Streeppel dolgoztam, és nem azt mondta, hogy  "Meryl végre együtt dolgozott Sharon Stone-nal", vagy "végre együtt dolgoztak"... Neki így alakult az élete, így építették fel: "Mindenki Meryllel akar dolgozni." Vajon tetszik ez neki? A kérdés megfogalmazása máris magában hordozza a választ. A szakma azt a képet alakította ki, hogy mind irigyeljük és csodájuk Merylt, mert csak ő lehet jó. És mindenkinek versenyeznie kell vele. Szerintem Meryl elképesztően csodálatos nő és színésznő, de véleményem szerint, őszintén szólva, vannak még színésznők, akik ugyanolyan tehetségesek, mint Meryl Streep. Meryl Streep ikonná emelése része annak, amit Hollywood a nőkkel tesz.

 

Viola Davis ugyanolyan jó, mint Meryl Streep. Emma Thompson. Judy Davis. Olivia Colman. Kate Winslet, a fenébe is. Ám azt mondod, hogy Meryl, és mindenki a padlóra veti magát. Én sokkal jobban játszom a gazembert, mint Meryl, és biztos vagyok benne, hogy ő is ezt mondaná. Ő nem lett volna jó az Elemi ösztönben, vagy a Casinóban. Én igen. És ezt tudom. Ahogy ő is.

 

Az Everything Zoomer cikkében ezután leírják, hogy Stone eljátszotta, hogyan kellene drámaian elalélnia attól, hogy együtt játszhatott Streeppel.

De mindannyian arra gondoltunk, hogy csak Meryl... – Stone lehelethalkan suttogva folytatja, közben jobb karját balett-táncoshoz illőn arabeszkben felemeli, bal karját előre nyújtja – "...olyan csodálatos..." – jobb kar előre – "...hogy amikor kimondja a nevét..." – bal kar előre – "...elképesztő lehetett..." – jobb kar – "...vele..." – bal kar – "...dolgozni..."

 

A #meetoo mozgalmat is szóba hozta, szerinte Streepnek is megvan a maga története, de nem fogja megosztani a nyilvánossággal soha, mert akkor nem kapná meg azokat a szerepeket, amiért ő Meryl Streep.

Meryl simulékony. Ő így csinálja.

(Forrás: IndieWire)