Rebel Wilson elmesélte, mire akarta rávenni Sacha Baron Cohen

Cohen tagadja, hogy visszaélés történt volna.

Április 2-án jelenik meg Rebel Wilson memoárja, amit az ausztrál színésznő többek közt azzal promotált az Instagram-oldalán, hogy mesélt arról, hogy bevezetett egy »s*ggfejekkel nem tárgyalok« irányelvet, vagyis bizonyos emberekkel nem hajlandó együtt dolgozni. Később azt is megnevezte, hogy a szóban forgó „s*ggfej” Sacha Baron Cohen, akivel az Agyas és agyatlan című vígjátékban dolgozott együtt.

A színésznő korábban már beszélt arról, mit kellett átélnie a forgatás alatt, de a People magazin által megszerzett könyvrészletben ezt részletesebben is elmeséli. Állítása szerint már az elején megmondta, hogy meztelen jelenetet nem vállal, de Cohen újra és újra visszatért a témára. Egy másik jelenetben pedig mindenképpen rá akarta venni Wilsont, hogy dugja fel az ujját az ánuszába (mármint Cohen ánuszába), annak ellenére, hogy a mozdulat egyáltalán nem szerepelt a forgatókönyvben.

Akkor már féltem. Ki akartam onnan jutni, ezért végül kompromisszumot kötöttem: rácsaptam a seggére, és improvizáltam néhány mondatot"

- írja Wilson a könyvben, hozzátéve, hogy a jelenetet követően felhívta az ügynökét, és beszélt egy ügyvéddel is.

Arra biztattak, hogy 'legyek profi és fejezzem be a filmet'."

Wilson azt is állítja, hogy pótforgatást is kértek tőle, többek között egy szexjelenethez, ami miatt kényelmetlenül érezte magát. "Leforgattam a jelenetet, miután újraírást követeltem. De ettől még ugyanúgy azt kellett szimulálnom, hogy szexelek ezzel a fickóval. Többször meg kellett csókolnom őt" - írja Wilson, aki ezután közölte a producerekkel, hogy nem fog részt venni a film promóciójában.

A színésznő bevallja azt is, hogy örült neki, hogy a film bukás lett.

„Nem akarok senkit sem cancel-ezni, és nem ez a motivációm, amiért megosztom ezt a történetet. Azért állok vele elő, mert minél több nő beszél az ilyen dolgokról, remélhetőleg annál kevesebb ilyen történik."

Cohen nyilatkozatban tagadta a színésznő állításait, még nem sokkal azután, hogy Wilson Instagram-sztorija felkerült. Ebben az állt, hogy „ezeknek a bizonyíthatóan hamis állításoknak közvetlenül ellentmondanak a kiterjedt, részletes bizonyítékok, beleértve a dokumentumokat, filmfelvételeket és az Agyas és agyatlan forgatása előtt, alatt és után jelenlévő szemtanúk beszámolóit".

Forrás: Intercom

 

Cohen csapata kilenc névtelen nyilatkozatot is megosztott, köztük öt olyan személyét, akik részt vettek a filmben, és szemtanúi voltak a fokvárosi jelenetnek.

„A forgatókönyv szerint, amelyet Rebel előre elolvasott és jóváhagyott, az ő karaktere megpróbálta az ujját Sacha karakterének a fenekébe dugni. Sacha egyetlen ponton sem kérte meg őt arra, hogy dugja ténylegesen az ujját a fenekébe"

- mondta egy producer, hozzátéve, hogy "ez egy tervezett, megírt jelenet volt."

via: THR