Mi történik valójában a villában? - Megnéztük a VV11 live streamet

Lerántjuk a leplet, hogy fény derüljön mindenre, ami a Nagytétényi úton lévő kupola alatt zajlik.

 

A 2022-es ValóVilág nagy újítása, hogy 0-24-ben lehet nézni a szereplőket az RTL+-on futó live streamen keresztül. Ez amúgy nem akkora innováció, mert az első ValóVilágok és Big Brotherek idején is lehetett ilyet csinálni, pedig akkor aztán még pelenkába hugyozott és gyerekcipőben totyogott a stremingelés. A lényeg, hogy most megint van ilyen, ami leginkább csak azért jó, hogy a hitetlenkedők meg tudjanak győződni arról, hogy tényleg az és úgy történik-e a villában, ahogy az este a tévében, a vágott verzióban is látszik. Szerda reggeltől késő délutánig figyeltem az élő streamet, így el tudom mondani, hogy jót tesz a műsornak, hogy az esti összefoglalókra rendesen megvágott anyagok kerülnek be, mert a kontrolálatlanul hömpölygő 0-24-es élő közvetítés messze nem olyan érdekes. (Legalábbis a szerdai nap alapján ezt lehet megállapítani. Amikor tematikus hetek vannak és feszesebb a napirendjük a lakóknak, akkor azért lehet, hogy élvezhetőbb a stream is.)

A villalakók egy napja (2022. 12. 07.)

Szerda reggel 9 óra magasságában elkezdtek ébredezni VV-ék. Itt még annyi sem történik, mint azt elsőre gondolná az ember. Pillázgatás a paplan alatt, kómásan ténfergés és elemcsere. Ez a wake up és morning rutinja a villalakóknak.

10:00-kor Anita, a villamester kiosztotta a feladatokat, így megkezdődött a nagy takarítás. Ennek köszönhetően voltak olyanok, akik puffogtak, hogy miért kapták a szar melót, hogy egyesek miért öntik a mosogatóba, majd hagyják belerohadni és/vagy beleszáradni a tojásos panírt, amit aztán nettó szívás rendesen eltakarítani. Volt némi zsörtölődés, de igazán nagy sztori nem robbant ki ebből. Közben elkezdték riportszobára is hívni az embereket,

majd hirtelen dél lett.

12:00 körül érkezett egy levél, hogy mindenki menjen a hálóba és maradjon is ott a jelzésig. Ez eltartott durván másfél óráig. Ez alatt az idő alatt a villamanók felszereltek egy piros csengőt és egy olyan képkeretet, aminek az üvege cukorból van, mert ebbe került VV11 Piros piros kendője, hogy ne kelljen állandóan hordania. Eközben a lakók vagy aludtak vagy olyan lényegtelen dolgokról beszélgettek, minthogy régen milyen menő reklámokat csinált a Pepsi, amikben például focisták játszottak kegyetlen meccseket egy bazi nagy hajó gyomrában felállított ketrecben. És itt jut eszébe a nézőnek, hogy ezek az emberek lemaradtak a focivébéről például, de a diáktüntetések aktuális helyzetéről meg a benzinár alakulásáról is lemaradtak. 

Megszólalt a jól ismert "tütü-tüdümmm", a lakók birtokba vehették a villát. Fakultatív foglalkozás következett, ami kanapén fekvésből, evésből, hálószóbában döglésből, cigizgetésből, pakolásból, mini beszélgetésekből állt leginkább. 

14:30 magasságában megérkezett a bevásárlás, úgyhogy meg lehetett tekinteni egy újabb pakolós, szortírozós, felesleges, megrohadt dolgokat kukába kidobó szessönt. 

Hirtelen 16:16 lett, amikor Anita összehívta a népet a nappaliba, hogy megbeszéljék a reggeli takarítás során tapasztalt kelletlenkedés, fintorgás okát. Sikeresen megtárgyalták ezt is. Majd megint eltelt fél óra a semmivel, majd egy hatfős brigád elkezdett akasztófásat játszani a nappaliban. És gondolom nem meglepő, de ez sem tartott tovább 10 percnél.

Egyéb megfigyelés: mindig nagyjából 4-5 ember tevékenykedik aktívan, a többiek alszanak.
Ugyanitt: VV11 Piros rengeteget énekel, amit egyesek már nagyon nem bírnak. 

Estére biztos jobban felpörögtek az események, de ennyiből is le lehet vonni a következtetést, hogy a lakóknak ebben az ingerszegény környezetben óriási szükségük van arra, hogy valamilyen feladatot kapjanak, mert maguktól bazi unalmas műsort tudnának összehozni. (Nem mellesleg: tudom mit beszélek, voltam én már a villában 24 órát pár emberrel összezárva, hogy megtapasztaljuk milyen is ez.)