Megvannak a 2022-es MTV VMA első fellépői

A díjátadó gálát augusztus 28-án rendezik meg New Jersey-ben.

Forrás: David Wolff - Patrick / Getty Images Europe

(Anitta a Lollapalooza Paris Festiválon)


Az MTV bejelentette, kik azok, akik már biztos, hogy ott lesznek az idei Video Music Awards gála fellépői között. Az első körben

Anitta, J Balvin, Marshmello x Khalid és a Panic! at the Disco nevét tette közé a zenecsatorna,


a következő hetekben pedig a sor folyamatosan bővül. A gálának ezúttal a New Jersey-i Prudential Center ad majd otthont, augusztus 28-án, vasárnap este, helyi idő szerint 20 órakor.

A brazil Anitta, aki már egy 45 perces koncerttel áprilisban a Coachella fesztiválon is színpadra lépett, a TikTokon is őrületesen népszerű Envolver című kislemezét mutatja be majd a VMA-n, ahol most először fog fellépni. Emellett a jelöltek közt is szerepel, a Legjobb latin kategóriában van a várományosok között, ráadásul ő az első brazil előadó, akit díjra jelöltek a gála történetében.


A kolumbiai J Balvin hozzá képest már igazi veteránnak számít, viszont ő is egy premierrel készül: a Nivel de Perreo című számát adja majd elő, Ryan Castróval közösen. Az ötszörös VMA-nyertes Balvin utoljára 2019-ben lépett színpadra a díjátadó gálán, és akárcsak Anitta, ő is a Legjobb latin kategória egyik jelöltje a Skrillexszel készített In Da Getto című dalának köszönhetően, és ha nyer, ő lesz minden idők legtöbbet díjazott latin előadója a VMA történetében.


Marshmello és Khalid duója szintén itt adja először a televízióban Numb című közös dalukat. Az ötszörös jelölt Marshmello ebben az évben debütál a nagyszínpadon, Khalid pedig először tér vissza a gálára azóta, hogy 2017-ben hazavihette a Legjobb új eladónak járó szobrocskát.


A 2000-es évek közepén az emóból indult, azóta pedig pop és a rock határmezsgyéjén lavírozó Panic! at the Disco 2018 után most lép fel először a VMA-gálán. Ők is egy friss dalt hoznak el, Middle of a Breakup címmel, ami a hamarosan megjelenő Viva Las Vengeance című új stúdióalbumuk egyik előfutáraként látott napvilágot. A kilencszeresen jelölt banda a lemez címadó tételének videóklipjével szerepel a Legjobb alternatív kategória jelöltjei közt.


Hét díj várományosa Jack Harlow, Kendrick Lamar és Lil Nas X is, őket követi hattal Doja Cat és Harry Styles, Billie Eilish, Drake, Dua Lipa, Ed Sheeran, Taylor Swift és The Weeknd pedig - ha úgy alakul - öt szobrocskát vihet haza augusztus 28-án este.