Meghalt a Csengetett, Mylord? színésze

A kultsorozatban az érseket játszó Frank Williams 90 éves volt.

Frank Williams hat nappal 91. születésnapja előtt hunyt el londoni otthonában. Az idős színész halálhírét tegnap közölték rajongói Facebook-oldalán:

Sajnálattal közöljük, hogy szeretett barátunk, kollégánk és színészünk, Frank Williams ma reggel elhunyt. Majdnem 91 éves volt, és hálásak vagyunk mindazokért az évekért, amik oly sokaknak okozott örömöt, nevetést és boldogságot. Köszönjük Frank!

Williams az 1968 és 1977 közt futott, nálunk kevésbé ismert Az ükhadsereg című vígjátéksorozattal – amelyhez a harmadik évadban, 1969-ben csatlakozott, és papot alakított – lett ismert Nagy-Britanniában, a magyar nézők a Csengetett, Mylord?-ból ismerhették: ott is papot játszott, nevezetesen az érseket. 

Forrás: Gareth Cattermole/Getty

 

Williams 1931. július 2-án született Londonban, a nyugat-sussexi Ardingly College-ba és a Hendon Schoolba, majd a Hendon County Schoolba járt. Színészi karrierjét a Watford Palace Theatre repertoárszínházban kezdte, amelyet Az ükhadsereg és a Csengetett, Mylord? alkotója, Jimmy Perry vezetett. Számos későbbi színésztársa – Michael Knowles, Colin Bean, Donald Hewlett és Mavis Pug – is itt dolgozott vele először. 

A színész szívesen vett részt közönségtalálkozókon, nagyon szerette a rajongóit. Egyikük így emlékezett meg róla:

Isten áldja Franket, aki nagyszerű színészekkel és írókkal együtt annyi embernek szerzett boldogságot hosszú éveken át Az ükhadseregben. Őszinte részvétem Frank családjának és barátainak ezekben az időkben.


Egy másikuk ezt írta:

Köszönöm Frank, hogy annyi mókát, nevetést és örömet adtál Az ükhadsereg rajongóinak RIP.

 

(Forrás: Daily Star)