Mára szebb lett a világ: rengetegen összefogtak, hogy boldoggá tegyék a kigúnyolt kisfiút

Az emberek elárasztották szeretettel, és híres színészek is kiálltak a megalázott törpenövésű kisfiú mellett, aki egy videóban keservesen zokogva azt mondta, hogy meg akar halni, mert az osztálytársai folyton bántják és kigúnyolják a külseje miatt.

Tegnap egy felkavaró videó uralta az internetet, amiben Quaden Bayles, egy kilencéves, a törpenövés egyik fajtájával, achondroplasiával született kisfiú keservesen zokogva kiáltozza, hogy annyit piszkálják az iskolában, hogy jobb lenne neki, ha meghalna. A videót a kisfiú anyja, Yarraka Bayles töltötte fel a netre, hogy megmutassa a világnak, milyen következményekkel jár az iskolai zaklatás. 

A kisfiút az osztálytársai a magasságával és a kinézetével gúnyolták, a lányok pedig a fejét paskolták, ahogy a kiskutyákkal szokás. Quaden az állandó zaklatások miatt már többször kísérelt meg öngyilkosságot, először három éve, hatéves korában, miután nagyapja meghalt.

Borzalmasan felkavaró nézni ahogy potyognak a kisfiú könnyei, és azt kiáltozza, hogy bárcsak meghalna. Még rosszabb, hogy az anyja nem öleli át, nem vigasztalja meg, hanem magából kikelve, kétségbeesetten és dühösen narrálja, hogy mit tett a fiával a rendszeres zaklatás. Sokan támadták is Bayles-t érzéketlennek tűnő viselkedése miatt, ám ő direkt ilyen erőteljesen  akarta a világ figyelmét felhívni arra, hogy mit tehet a környezete nem csupán ezzel a pici kisfiúval, hanem az összes gyerekkel, akit bántanak és gúnyolnak, csak azért, mert másmilyenek. A nő úgy érzi, szülőként kudarcot vallott, mert nem tudta megvédeni a fiát, de az oktatási rendszert is okolja, mert a pedagógusok nem értetik meg a gyerekekkel, hogy vannak olyanok, akik különböznek tőlük, de attól még ugyanolyanok, mint bárki más.

A videó pillanatok alatt elterjedt, sok millióan nézték meg, rengetegen megosztották, és megtörtént a csoda: emberek ezrei fogtak össze, hogy boldoggá tegyék a kisfiút. 

Brad Williams törpenövésű komikus saját bőrén tapasztalta mindazt, amit a kisfiú átélt, és gyűjtést szervezett, hogy az Ausztráliában élő Quaiden elmehessen Disneylandbe. Tízezer dollár volt a kitűzött cél – jelenleg 11 ezer adakozóval 240 ezernél jár az összeg. Ám az emberek önzetlensége és szeretete nem merült ki a pénzbeli segítségben: hírességek, köztük ismert színészek személyes üzenetekben bátorították a kisfiút. 

 

 

Quaden, haver, erősebb vagy, mint hinnéd, és bárhogy is legyen, bennem barátra leltél. (...) Szóval azt kérem, mindenki legyen kedves a másikkal, a zaklatás nem oké. Az élet így is nehéz, ezért ne feledjük, hogy a másik embernek is meg kell vívni a maga csatáit, egyszerűen csak legyünk kedvesek egymással.

– üzente a szintén ausztrál Hugh Jackman.

 

Mark Hamill a videóra Twitteren reagált, és rajongóknak címzett választweetekben fejezte ki, mennyire sokkolta őt a dolog, és hogy nem érti, hogyan viselkedhetnek így a másikkal.

A kegyetlenség ugyanolyan megdöbbentő, mint amilyen szívszaggató.

Jeffrey Dean Morgan szintén egy videóval üzent Quadennek, biztosította barátságáról, hogy mellette áll, és hogy rengeteg ember van még, aki hasonlóan érez.

 

Jon Bernthal egy igazi hősnek nevezte a kisfiút, aki bátorságával és lelki erejével az egész családjának példát mutatott.

 

A világ ismét egy kicsit szebb hely lett, egy rendre kigúnyolt és megalázott kisfiú megtapasztalta, hogy igenis fontos másoknak, és ugyanúgy lehet őt is szeretni, mint bárki mást, és az ő esete felhívta a figyelmet, milyen károkat okoz az iskolai piszkálódás és zaklatás. Talán ezek után a szülők, a pedagógusok is jobban odafigyelnek, megértésre és elfogadásra nevelik a gyerekeiket – nekik pedig tulajdonképpen nem is kell sokat tenniük: egyszerűen csak legyenek kedvesek.

(Forrás: Distractify)