Kiderült, kik fognak sárkányt lovagolni

Megvannak az élőszereplős Így neveld a sárkányodat színészei.

Idén februárban derült ki, hogy a nagy sikerű Így neveld a sárkányodat című animációs filmet sem ússzuk meg élőszereplős verzió nélkül, és már a premierdátum is megvan: 2025. március 14-én érkezik meg a mozikba a produkció.  Ugyanaz a Dean DeBlois rendezi, aki a DreamWorks Animation berkeiben készült eredeti animációs trilógiát is, producere pedig a Doktor Szöszit és a Kaliforniai álom című musicalt is jegyző Marc Platt.

És most már a főszerepeket alakító színészeket is ismerjük: Mason Thames lesz Hablaty, Astridot pedig Nico Parker alakítja. A nevek elsőre talán nem mondanak sokat, de mindkettőjüknek volt már fontos szerepe. Thames az Universal horrorsikerében, a Fekete telefonban tűnt fel (előtte az Apple TV+ sci-fijében, a For All Mankindban is látható volt), Parker pedig Pedro Pascal karakterének lányát játszotta a The Last of Us első epizódjában – és amúgy Thandiwe Newton lánya. Első szerepe még a Tim Burton-féle Dumbóban volt.

A casting hónapokon át tartott, mert olyan színészeket kerestek, akik ugyanúgy bele tudnak nőni a szerepeikbe, mint ahogy maguk a karakterek is felnőttek a filmes franchise-ban. A trilógia egyedülálló volt abban, hogy minden egyes résznél időugrás volt, hogy ezzel is kiemeljék a fontos életeseményeket, és igazi felnövéstörténetté tegyék a sorozatot.

Via: THR