Itt a szombat, de ne mozdulj ki, inkább nézd ezeket a programokat online!

A PORT.hu mindig is elkötelezett híve volt a "kimozdulásnak", de most mi is azt tanácsoljuk, hogy maradjatok otthon! Viszont az otthonmaradás mellé is járnak a kulturális programok!

Virtuális kiállításmegnyitó - Műcsarnok

március 28. 11h

A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon március 28-ára tervezett megnyitója helyett online jelentkezik a Műcsarnok: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor megnyitóbeszédét itt nézhetitek meg. A kiállítást hamarosan virtuálisan be tudjátok járni.

Bábok a neten - A legkisebb boszorkány

március 28. 11h

Szombaton maradjatok otthon, már csak azért is, mert ismét jön a Budapest Bábszínház netes sorozata, amit a színház Youtube-csatornáján tudtok majd elérni.

 

Apacuka MINIkoncert LIVE

március 28. 11h

Különleges születésnapi minikoncert, melyen Apacuka slágereket láthattok-hallhattok majd Kriszta és Viktor előadásában, a saját otthonuk garázsából.  Csatlakozzatok minél többen, hiszen igazi koncerthangulatot szeretnének teremteni a segítségetekkel! Vegyétek fel a tánccipőket, tütüket, készítsétek elő a fakanalakat! Kamerázzátok vagy fotózzátok le koncert közben, ahogyan otthon buliztok, és küldjétek el a zenekarnak! Fontos, hogy sokan részt vegyetek a koncerten, mert Kriszta nem szeretne egyedül búslakodni a születésnapján. Itt tudtok csatlakozni a bulihoz.

 

Kiskalász: Hepehupa - online gyerekkoncert

március 28. 11h

A Kiskalász második LIVE szobakoncertje. Ezúttal elsősorban a HEPEHUPA című lemezükről válogatnak majd dalokat, melyen Bartos Erika népszerű, óvodásoknak szóló versei csendülnek föl megzenésített formában. De természetesen az általatok kért dalok közül is elhangzik majd néhány. LINK a koncerthez.

Az egér, aki nem ismerte a félelmet online

március 28. 12h

Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

 

Fővárosi Nagycirkusz: Lúdas Matyi online 1. rész

március 28. 15h

Most hétvégén a Fővárosi Nagycirkusz 2017-es Lúdas Matyi című műsorát tudjátok megnézni online, 2 részletben. Az előadást itt tudjátok követni.

 

Bánkitó Online | Impróka-rantén

március 28. 15h

Az Impróka online csoportja társulati tagokkal, tanítványokkal és mindenkivel, aki szívesen töltene némi időt a karantén alatt impróval és az Imprókával. Terveznek aktivitásokat hamarosan, addig is kitartást mindenkinek! Az esemény linkje.

 

Magyar Nemzeti Cirkusz: Aranybohóc a porondon online 1. rész

március 28. 17h

A 2018-as év remekül kezdődött a Magyar Nemzeti Cirkusz számár: Ifj. Richter József és Merrylu Richter elnyerte az Arany Bohóc-díjat a világ legnagyobb cirkuszfesztiválján. Ennek apropóján született meg ez a műsor, amely az Aranybohóc a porondon nevet kapta. A műsorban vendégszerepelt Bruno Raffo, Don Christian, a világhírű Gerling csoport, Super Silva Jr., a Casselly család, és természetesen az Arany Bohóc-díjas produkciók is ifj. Richter Józseffel! Most online közvetítés formájában élvezhetitek az előadást. Kövessétek a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalát.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

március 28. 17h

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" Link a közvetítéshez.

 

Bánkitó Online | AuróraTéka Premier

március 28. 18h

Elstartol az Auróra új youtube csatornája! Céljuk az, hogy a nagyterem befogadó készségét az online tér nyújtotta lehetőségekkel kiaknázva a végtelenségig növeljék! Minden szombaton új, a ház falai közt korábban felvett beszélgetéssel vagy előadással jelentkeznek majd.

 

Lotfi Begi + ANDRO Balaton Sound Home Sessions

március 27. 18h

A Maradj Otthon Fesztivál keretein belül: "Hogy is van a mondás? Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez! Nos ez most egy ilyen szituáciò, Ti nem tudtok eljönni a mi bulinkba, ezért mi visszük el a bulit hozzátok! Andro cimborámmal várunk titeket szombat este a Balaton Sound facebook oldalán egy közös hupákolásra!"
Egy szabály van, ahányszor emeljük a poharat, nektek is emelni kell otthon

 

K-faktor - Karantén tehetségkutató

március 28. 19h

Jelentkezz a K-faktorba! Pamkutyáék karantén tehetségkutatója most szombaton 19:00-kor lesz élő Youtube adásban, és te is bekerülhetsz! Ha tudsz énekelni, zongorázni, gitározni, beatboxolni, vagy bármilyen zenével kapcsolatos produkciód van, és azt élőben, otthonról elő tudod adni, akkor te vagy az emberük!! :) Péntekig tegyél fel egy instasztorit vagy instaposztot az előadásról és tageld be rajta őket! Ha bekerülsz, szombat este élőben is előadhatod a műsorukban! Bárki jelentkezhet, hajrá!! https://www.youtube.com/user/PamKutya

 

Táp Színház: Odüsszeusz - online

március 28. 19h

TÁP extatikus koncert, rap-opera formájában közelít az Odüsszeia ránk hagyományozódott, kultúrák évszázadait megjárt történeteihez. A tápos Ithaka nem kietlen táj, a színpadon zenekar, a keverőpult mögött DJ. A színészek drum and bass alapokra éneklik és rappelik a szövegeket, a jeleneteket vetítés kíséri. Rendező: VAJDAI Vilmos Közvetítés itt.

 

Siklósi Örs - AWS karanténakusztik kívánságműsor

március 28. 19h

AWS karanténakusztik kívánságműsor. https://www.facebook.com/erschbook/ Link az eseményhez.

 

Pom Pom meséi online - Órarugógerincű Felpattanó

március 28. 19h

Kísérleti jelleggel - a nemrég elhunyt nagyszerű meseíró -, Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből lesz hallható egy-egy rész. A Csukás István meséin felnőtt egykori gyermekek többsége ma már gyermekét nevelő szülő, ezért nemcsak a kicsiket, hanem a nosztalgiázó felnőtteket is szeretettel várja Keresztes János. A meséket itt tudjátok követni.

 

Első Magyar Karantén-színház // Tizenkét szék lemezbemutató

március 28. 19h

Az Első Magyar Karantén-színház bemutatja: Ilf/ Petrov - Ratkóczi/ Závada/ Vecsei: Tizenkét szék Spotifyon! Koncertszínház otthonról: március 18-tól 12 dalbemutató a TRIP produkciója nyomán. Az esemény linkje.

 

A lipcsei Tamás-templom Fiúkórusa

március 28. 19.30h

"Hisszük, hogy a Müpa-élmény nem ismer korlátokat. Szeretnénk, ha a mi fantasztikus közönségünk ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére – ezúttal a saját otthonában. Éppen ezért tettük mindenki számára elérhetővé médiatárunkat, és ezért döntöttünk úgy, hogy az elkövetkezendő hetekben a jól ismert időpontokban – műfajtól függően 19:00-kor, 19:30-kor vagy 20:00-kor – megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását honlapunkonFacebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon közvetítjük."

 

Óbudai Danubia Zenekar: 4 – Online ismétlés

március 28. 19.30h

km: Balog József (zongora), vezényel: Káli Gábor Szentpáli Roland: La follia – ősbemutató
Schönberg: Variációk zenekarra
Rachmaninov: Rapszódia egy Paganini témára
Lutoslawski: Paganini variációk Közvetítés linkje.

 

Karanténestek 13. - Budapesti Fesztiválzenekar

március 28. 19.45h

Km.: Oláh Gyöngyvér, Lezsák Zsófia, Iván Tímea, Molnár Noémi, Sipos Gábor (hegedű), Juhász Barna (brácsa), Szabó Péter, Liptai Gabriella (gordonka), Báll Dávid, Szabó Teréz, Mali Emese (zongora), Szabó András (kürt) Wolfgang Amadeus Mozart: G-dúr szonáta, K. 301
Camille Saint-Saëns: Romance
Kodály Zoltán: Adagio
Franz Schubert: a-moll (Rosamunda) kvartett, D 804

Link a közvetítéshez.

 

 

Életem a korona idején - #írókkaranténban - Kiss László

március 28. 20h

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Remélhetőleg remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. A sorozatot követhetitek az Athenaeum Kiadó Facebook oldalán.

 

Ákos Studio Session

március 28. 20h

A Maradj Otthon Fesztivál keretein belül, Ákos Youtube-csatornáján.

 

TAKE A SEAT! - online Trafó-estek - Halas Dóra-Nagy Fruzsina: Tabu kollekció (Soharóza)

március 28. 20h

Test, szex, betegség, vér, halál, gender-kérdés, horrormondókák gyerekeknek. Főszerepben a kényes témák és a külső-belső tabuk ihlette extravagáns ruhaköltemények. Az esemény linkje.

 

Balaton Sound Home Sessions: DJ Metzker Viki live

március 28. 21h

A Maradj Otthon Fesztivál keretein belül. A Balaton Sound FB-oldala.

 

Bánkitó Online | Saturday Night Divas

március 28. 21h

Az Auróra rezidens queerjei a karantén alatt sem maradnak csöndben. Csatlakozzatok a szombat esti partihoz online! Addig is azt üzenik: vigyázzatok magatokra és mossatok kezet! A program Kast app-on keresztül valósul meg. Ezt itt tudjátok letölteni: https://www.kastapp.co/download.html

 

Post Punk LIVE Stream

március 28. 21h

Feat.: The Chameleons, The Sound, The Comsat Angels, New Order, Joy Division, Asylum Party, Be Forest., The Police, XTC, The Opposition, The Smiths, Blue in Heaven, Modern Eon, Sad Lovers & Giants, Black Tie Dynasty, Lust, Public Image Limited, Les Savvy Fav, Soviet Soviet, The Snake Corps, Gang of Four, Human Tetris, Magazine, The Go-Betweens, Echo And The Bunneymen, Lowlife, Bauhaus, Theatre Of Hate, Mission of Burma, The Fall, The Clash, The Cure, The Lotus Eaters, Lust, The Sex Pistols, Dinosaur Jr, The Wedding Present, The Specials, Section 25, The Durutti Column, Danse Society, The Passions, Orange Juice, Pink Turns Blue, Killing Joke, U2, The Pixies, And Also The Trees, The Editors, For Against, The Stranglers, The Bodines, Big Country, Mary Goes Around, Southern Death Cult, Red Lorry Yellow Lorry, Ultravox, The Twilight Singers, Depeche Mode, Placebo, The Foreign Resort, GLAARE, Kitchens of Distinction … és sokan mások. Az esemény linkje.

 

Spirit Színház: Szeretetkönyv - online

március 28. 23h

Színház arról, amire mindannyian szomjazunk. Az előadás nem pusztán őszinte önvallomás, gazdag tanítás, de társkeresés is: a néző szeretetét keresi és szeretni segít. Müller Péter az írja: "A szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Csak együtt." A szeretet a legnagyobb szavunk. Minden örömünk és gondunk mögött ez az egyetlen szó rejlik. Müller Péter szól a szerelemről, a barátságról, a női és a férfisorsról, a párkapcsolatról, a szexualitásról és a magányról, társunk elvesztéséről, a saját lelkünkkel való barátságról, az öregségről, a családról, a gyermeki és az anyai szeretetről, korunk érzelmi zűrzavaráról s az elmúlhatatlan égi szeretetről. LINK a közvetítéshez.