Így reagált Kirstie Alley halálhírére Hollywood

Megható szavakkal búcsúztatják a színésznőt.

Hétfő este jelentette be Kirstie Alley családja, hogy a régóta rákbetegséggel küzdő színésznő elhunyt.

Alley Rebecca Howe szerepével vált ismertté az NBC hosszú ideig futó szitkomjában, a Cheersben Ted Danson oldalán, de nagy sikert aratott a Nicsak, ki beszél című filmekkel is John Travolta partnereként. A kansasi születésű színésznő legutóbb Ryan Murphy Scream Queens - Gyilkos történet című sorozatában volt látható Jamie Lee Curtis mellett.

Curtis saját posztjában hétfő este azt írta, hogy "egyetértettünk abban, hogy néhány dologban nem értünk egyet, de kölcsönös tisztelet és kapcsolat volt közöttünk."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis) által megosztott bejegyzés

Nagyszerű komikuspartner volt a Scream Queensben, és egy gyönyörű mama mackó a való életben"

- tette hozzá Curtis.

Tim Allen, aki a Szegény embert az Amish húzza című vígjátékban játszott együtt vele, "kedves léleknek" nevezte őt a Twitteren közzétett méltatásában.

Josh Gad azt írta, hogy "megszakad a szíve Kirstie-ért és a családjáért", és a színésznő zsenialitására emlékezve hozzátéve azt is, hogy karrierje során

a mosolya mindig fertőző, a nevetése mindig ragályos, és a karizmája mindig ikonikus volt".

A kis kedvencek titkos élete forgatókönyvírója, Brian Lynch a Cheers és a Nicsak, ki beszél című filmekben nyújtott munkáját is méltatta, és megjegyezte, hogy "hihetetlenül jó volt a komikus időzítése".

A szolgálólány meséje színésznője, Ever Carradine, aki Alley-vel együtt játszott a Veronica's Closet című sorozatban, elismerte, hogy bár egy ideje nem beszéltek, hálás a néhai színésznőnek, "amiért elindította a karrieremet."

"Minden egyes nap azt mondta nekem, hogy vicces vagyok a sorozatban, és én hittem neki" - folytatta. "Ő rendezte a legjobb bulikat, és a forgatás végén törpepapagájokat adott ajándékba."

Rhea Perlman, aki évekig volt Alley partnere a Cheersben, az IndieWire-nek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy Alley "egyedülálló és csodálatos ember és barát volt".

"Az életöröme határtalan volt. Szinte azonnal összebarátkoztunk, amikor csatlakozott a Cheers szereplőgárdájához. Imádta a gyerekeket, és az én gyerekeim is imádták őt. A házában pizsamapartikat tartottunk, kincsvadászatokkal, amiket ő talált ki. Hatalmas halloweeni és húsvéti partikat rendezett, és meghívta a sorozat teljes stábját és családjaikat. Azt akarta, hogy mindenki úgy érezze, a csapathoz tartozik. Soha nem találkoztam még hozzá hasonlóval. Nagyon hálás vagyok, hogy ismerhettem őt. Nagyon, nagyon fog hiányozni."

via: IndieWire / THR