Ha valaki látni vágyná Donald Trumpot, íme néhány reklám és cameo!

Éveken keresztül használta a közösségi médiát, korábban pedig a tévét és a mozit saját maga népszerűsítésére. Ezek általában arról szólnak, hogy ő Donald Trump. Most kihajigálják mindenhonnan, kérdés, hogy visszamászik-e majd az ablakon.

Mielőtt nekiállt volna politikai ténykedésének, Donald Trump előszeretettel pózolt filmekben és a tévében. A The Apprentice című valóságshow afféle állásinterjúként működött: a műsorban a versenyzőknek pénznyereményért üzleti feladatokat kellett végrehajtaniuk, a veszteseket "kirúgták". Trump 14 évadon át vezette a műsort, és népszerűsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy induljon az elnöki posztért, helyét az utolsó évadban Arnold Schwarzenegger vette át. A valóságshow spinoffja, a The Celebrity Apprentice hasonlóképp működött, csak ismert emberek versenyeztek, és a nyereményt jótékonysági célokra ajánlották fel. A végén szintén Schwarzenegger váltotta Trumpot a házigazda szerepében.

Trump üzletember korszakában is előszeretettel fényezte magát, és sütkérezett a (vélt) sztárságban. Több filmben, sorozatban is cameózott, ami annyit jelentett, hogy felbukkant mint Donald Trump, és mindenki elhűlt és ovációzott, hogy itt van Donald Trump. Az alábbi videóban összeszedték ezeket a remek pillanatokat:

 

Reklámokban is láthatták az amerikai nézők: itt például egy társasjátékot reklámoz, amit róla neveztek el, és a dobozon is az ő portréja díszeleg. A játékosoknak természetesen ingatlanokat kellett adni-venni. A reklám végén Trump közli, hogy szerinte szeretni fogják, de a várt kétmillió darab helyett nyolcszázezret adtak el belőle, amerikai mércével nem lett akkora üzleti siker. 

 

Azt már tudjuk, hogy Trump szereti a tradicionális amerikai gyorskaját, szerepelt is a McDonalds egyik reklámjában. De a Pizza Hutot is népszerűsítette, és a széléről kezdi enni a pizzaszeletet.

 

Ebben pedig digitális egy CGI báránnyal beszélget, miközben a nevével ellátott puha matracot ajánlja:

És ha már YouTube: Trump hivatalos csatornáját legalább hét napra felfüggesztették, miután törölték egy videóját, amit az oldal szabályzata alapján erőszakra buzdítónak minősítettek. Ezzel egyidejűleg a videói kommentelési lehetőségét is megszüntették. Trumpot egyébként egy hete sorozatosan hajigálják kifelé a közösségi oldalakról: először kedvenc social platformja a Twitter törölte a profilját, majd a Facebookról és Instagramról tüntették el, de egyéb oldalak (Snapchat, Twitch, Spotify, Shopify, Stripe, Amazon) is megszabadultak tőle. A TikTok és a felfüggesztés előtt a YouTube új szabályokat hoztak Trump miatt, sőt, így tett még a Pinterest is.