Ha rajta múlna, Kiefer Sutherland megint átmenne Jack Bauerbe

A színész nem tud elszakadni a 24 című sorozattól.

Kiefer Sutherland március 26-án tér vissza a tévébe a Rabbit Hole című Paramount+ thrillerben, amelyben egy gyilkossággal vádolt vállalati kémet alakít. A színész a bemutató kapcsán adott interjút az Entertainment Weeklynek, de szívesen válaszolt a nevével összeforrt 24 című sorozattal kapcsolatos kérdésekre is.

Sutherland kellemes emlékeket hordoz a szériáról.

"Ez volt életem legjobb időszaka. A harmincas éveim elején jártam, szóval fizikailag topon voltam, de már egy kicsit okosabb voltam, mint a húszas éveimben. És 10 évig csinálhattam, ami garantálom, hogy a legstabilabb lehetőség, amit egy színész valaha is kaphat. (...) Hihetetlenül különleges volt számomra, és szeretném, ha ez folytatódna."

A színész utoljára 2014-ben bújt bele az ikonikus Jack Bauer bőrébe a 24: Élj egy új napért! című sorozatban, de nem lenne ellenére, ha ismét eljátszhatná a szerepet. Legutóbb akkor láthattuk a karaktert, amikor a sorozat végén az oroszok elvitték egy fogolycsere keretében, és a színész szerint folytatódhatna a történet úgy, hogy egy új szereplőgárda megpróbálja kiszabadítani őt. De nyitott lenne Sutherland egy olyan verzióra is, amiben nem szerepel a karaktere, ilyen volt pl. a 24: Újratöltve is 2017-ben, amit csak producerként jegyzett.

Forrás: FOX

 

Szerinte a 24 órás formátumot még nem aknázták ki teljesen, mert nemcsak egy ügynök életét lehetne követni egy napon át, de bárkiét, aki bajban van, például egy tűzoltóét. Mint fogalmazott:

"Joel [Surnow] és Bob [Cochran, a 24 alkotói] nagyon okos ötlettel álltak elő annak idején, és nem szeretném azt gondolni, hogy ebben ennyi volt csak. (…) Hálás voltam, hogy megkaptam a lehetőséget. Ha még valami mást is csinálhatnék az ötlettel, biztosan élnék a lehetőséggel, de ha egyszerűen csak átalakulna valami mássá, azt is támogatnám.

Húsz év kellett ahhoz, hogy az eredeti Star Trek elkezdjen valami mássá formálódni. Látom ugyanezt a 24-ben is, mert szerintem ez egy franchise-kompatibilis ötlet.”

via: EW