Gyerünk a moziba be!

Kényelmes dolog a streaming, de a moziélmény semmi máshoz nem hasonlítható. Sokan vagyunk úgy, hogy még a zacskózörgés is hiányzott. Összeszedtünk pár filmet, amiért érdemes lehet a hétvégén beülni egy moziba.

Izgatottan ülsz be a moziba, átverekstzed magad az embereken, ha történetesen épp a sor közepére kaptunk jegyet, akkor a fél sor feláll, anyukák noszogatják a kisgyerekeket, biztos, hogy akad olyan, aki a két raklapnyi kukoricát/tacót/akármit nehézkesen öleli magához, és szorítja, mintha az élete múlna rajta, közben még utál is,

de nem érdekel, mert mindjárt kezdődik a film.

Már pörögnek is első előzetesek, amik között biztosan akadnak olyanok, amiket nagyon-nagyon vársz. Hű, ez jó lesz! Legyen már december! Utána a béna és unalmas reklámok, azokat valahogy kibírod, szánakozva nézed az épp akkor szállingózókat, akik a kukoricájukkal és a vödör kólájukkal egyensúlyoznak befelé. 

És végre leoltják a lámpákat, a mozi harsogó szignálja után pedig végre-valahára kezdődik a film!

Persze kényelmesebb otthon heverni a kanapén és mondjuk a tévét vagy valamelyik stream csatornát nyűni, de az igazi moziélmény semmi máshoz nem hasonlítható. Képzeljük el azt a szerencsétlent, aki majd otthon akarja streamelve nézni a Dűnét... Normális az ilyen???

Fene sem tudja, hol tart most a koronavírus járvány, de egyelőre biztonságos az élet. Végre kinyitottak a mozik is, ideje elmenni, megnézni valamit. Mutatjuk, hogy például mit!

Dzsungeltúra

Az ilyen filmeket feltétlenül moziban érdemes nézni, hiszen látványos, akciódús kincskeresős kalandfilm, dübörgő hanggal, eszelős tempóval. Disneylandi látványosság alapján készült, ahogy a Karib-tenger kalózai, minden adva van hát egy jó mókához.

 

Croodék: Egy új kor

Kritikusunk szerette a Croodék folytatását, de egyébként is: már az első rész is szemkápráztatóan látványos volt, a DreamWorks animátorai bizony kitettek magukért a soha nem volt ősvilág bemutatásánál. Persze, hogy moziban kell megnézni!

 

A nomádok földje

A 3 Oscar-díjas filmnek tulajdonképpen nincs története, ám megismerhetjük belőle Amerika egy eddig nemigen látott arcát: azokról az otthontalanokról mesél Chloé Zhao filmje, akik lakókocsikban, kisbuszokban élnek és épp arra vetődnek, ahol munkát kapnak. Ennek az életformának a szépségét és keserűségét egyaránt bemutatja, Amerika csodás tájaival illusztrálva. Lassan csordogáló, meditatív alkotás, és egészen máshogy hat a mozivásznon, mint a kisképernyőn.

 

Démonok között 3 - Az ördög kényszerített

Horrort egészen más élmény nézni közösségben, egy elsötétített teremben, mint otthon a biztonságos pamlagon, szendvicset majszolva és kakót hörpölve. Ugyan a Warren-házaspár harmadik esete eltér az első két rész receptjéből, inkább a és a nyomozásra koncentrál, de ijesztgetésből így sincs hiány. A nézőtéren a sok-sok sötétbe burkolózó ember között akár egyedül is lehetnél, és ez így van rendjén egy horrorfilmnél.

 

Fekete Özvegy

Ugyan erősen az MCU középmezőnyébe tartozik a Fekete Özvegy önálló kalandja, van ahhoz elég látványos, hogy moziban legyen érdemes megnézni. "Akciómoziként ennek ellenére sem okoz csalódást a Fekete Özvegy, a humora pedig meglepően jó, hála Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour és Rachel Weisz közös jeleneteinek, de ez nem változtat azon a fájó tényen, hogy a produkció késett legalább öt évet. Feige és kollégái emellett azt sem tudták megállni, hogy a múltidéző filmet ne az eljövendő projektek építésére használják fel, ezért megtörténik az a csúfság, hogy Natasha Romanoff a saját búcsúfilmjében többször is háttérbe szorul" - summázta kritikusunk.