Felrobbanó tiniket, egy dominatrixot és határtalan optimizmust kínál augusztusra az HBO GO

Bőséges filmkínálattal várja a nézőket a streamelős oldal.

A kínálat egy részét már bemutattuk múlt héten, de maradt még jó pár cím. Érkeznek olyan, mozit is megjárt alkotások, mint az Amerikai mesterlövész, Felhőatlasz, 300, Csillag születik és a Watchmen: az őrzők, de mi most a premierekre koncentrálunk.

Augusztus 1.

B mint boldogság

A Barry Jonsberg My Life as an Alphabet című díjnyertes könyve alapján készült film főszereplője a határtalan optimizmussal és egyedi világképpel rendelkező Candice Phee. A lányt megihleti az új, furcsa fiú az iskolában, aki úgy véli, hogy képes multiverzumokon átutazni. Candice gondol egy nagyot és elhatározza, hogy megjavítja a boldogtalanságba süllyedő családját, és újra örömet hoz az életükbe – kerül, amibe kerül. Candice Phee felejthetetlen hősnő, akinek hőstettei inspirálnak és örömet szereznek mindenkinek, aki valaha is szembesült a serdülőkor próbatételeivel és szívfájdító családi tragédiákkal.

A csapda

Kafkai mese egy jelentéktelen ellenőrről, aki egy elhagyatott területen fekvő hatalmas épülethez érkezik, hogy regisztrálja a lakók vízóráit. Mielőtt felfoghatná, már csapdába is esik az épületben, ahol egy groteszk utazás során akadályok végtelen útvesztőjébe csöppen, és számos furcsa lakóval találkozik. A nyomasztó világ egy végtelen, labirintusszerű csapda, amely arra kényszeríti, hogy megkérdőjelezze az emberi lét értelmét. Az ellenőr kétségbeesett menekülési kísérletében a valóság és a racionalitás észlelése megbomlik, az emberi létezés maradványai káoszba fordulnak.

Augusztus 2.

Bosszú

A csendes és magányos Martijn egy mexikói kisvárosba költözik, miután fiát meggyilkolták egy helyi fesztiválon. Feleségétől elhidegült, és halálos betegséget diagnosztizáltak nála – látszólag remeteként él a múltban és elfogadta, hogy a jövő már nem tartogat számára semmit. Ám egy nap rájön, hogy fia gyilkosát kiengedik a börtönből, így eluralkodik rajta a gondolat, hogy bosszút állhat az elkövetőn.

Augusztus 14.

A mezítlábas uralkodó

III. Nicolast, a belgák királyát egy szerencsétlen szarajevói esemény során fülön lövik. Egy horvát szanatóriumban ébred. A király kísérete hiába próbálja előle eltitkolni a híreket, miszerint királyságuk csődje előidézte az Európai Unió összeomlását. A törékeny király követeli, hogy azonnal térjenek haza, ám ehelyett a szanatórium tekintélyelvű igazgatója szigorú pihenési és rehabilitációs napirendre kárhoztatja. Bécsből küldöttség érkezik a nacionalista dr. Ilse von Stroheim vezetésével, aki lehengerlő hírrel érkezik, miszerint a belgák utolsó királya lesz Európa első császára. A királynak elege lesz abból, hogy mások határozzák meg a sorsát, és úgy dönt, hogy a saját kezébe veszi az ügyeket.

Augusztus 15.

Alternatív vég: A halál hat új módja Amerikában

2018-ban fordult elő először az Egyesült Államokban, hogy többen választották a hamvasztást, mint a hagyományos temetést. A dokumentumfilm Emmy-díjas alkotói a halálhoz való hozzáállásban, a rituáléban bekövetkezett változásokat vizsgálják, beleértve az elfogadás különböző módjait, és azt, hogyan viszonyulunk életünk végéhez. Ennek keretében szó lesz az orvosi segítség igénybevételéről, az élet egyedülálló ünnepléséről, és szeretteink megbecsülésének módjáról az eltávozásuk során.

A kutyák nem hordanak nadrágot

A történet főszereplője Juha, aki egy tragikus balesetben elveszíti feleségét, aki vízbe fullad. A férfi érzelmileg lebénul és képtelen túltenni magát a tragédián. Ám egy nap megismerkedik egy Mona nevű dominatrixszal, akivel váratlan, de erőteljes kapcsolatot alakít ki. A fojtogatástól szexuális izgalomba jövő férfi partnerre talál Monában, és ketten együtt egy vad és őrült utat járnak be az érzelmi felszabadulás felé. A film egy sötét humorral átitatott történet a veszteségről, a szerelemről és a lét édes fájdalmáról.

Az üres ember

Miután egy középnyugati kisvárosból titokzatos módon kezdenek eltünedezni a tinédzserek, a helyiek gyanút fognak, hogy az eltűnések talán kapcsolódhatnak egy félelmetes helyi legendához. A nyugalmazott zsaru, James Lasombra (James Badge Dale), aki még mindig próbálja feldolgozni felesége és fia halálát, elkezdi vizsgálni a közösséget megrázó történéseket. Az események bizarr fordulatot vesznek, amikor Lasombra felfedez egy titkos okkultista csoportot, akik úgy tűnik, hogy egy szörnyű, misztikus entitást próbálnak életre hívni. Nem sokkal később Lasombra rájön, hogy a saját és a hozzá közel állók életét is szörnyű veszély fenyegeti.

Augusztus 16.

Nevetés

A közeli és disztópikus jövőben polgárháború rázza meg Kanada Quebec tartományát. Valérie az egyetlen túlélője annak a tömeges kivégzésnek, amelyben a barátját megölik. Évekkel később szoros kapcsolatban áll új párjával, Gabriellel. A bentlakásos gondozási központban, ahol gondozóként dolgozik, összebarátkozik Jeanne-nal, egy olvasott és vicces nővel, aki súlyos testi fogyatékossággal küzd, mégis rendkívül inspirálóan hat rá és segít neki feldolgozni múltját. Ebben a filmben a realizmus keveredik egyfajta bizarrul nyugtalanító életörömmel, így fest komplex képet a túlélő szindrómáról, a gyászfolyamatról, a szeretet erejéről és az életben maradás öröméről.

Augusztus 19.

Baumbacher-szindróma

Max Baumbacher a legfiatalabb német műsorvezető a televíziózás történetében. A jelenleg 52 éves férfi tizennyolc éve a német tévéműsorpiac állócsillaga, és élvezi az ezzel járó tekintélyt, hírnevet és pénzt. A késő esti műsorok házigazdája egyik reggel szokatlanul mély, szinte varázslatos hangon ébred. A példátlan változás híre gyorsan elterjed az egész világon, arra késztetve Maxet, hogy menedzsere spanyol villájában bújjon el a nyilvánosság elől. Amikor Max megismerkedik a fiatal, őrült Fidával, és váratlanul meglátogatja annak korábbi kapcsolatából származó, depressziós fia, Maxnak szembe kell néznie a múltjával.

Azonos lélegzet

Az HBO Nanfu Wang rendezte dokumentumfilmje, az Azonos lélegzet a koronavírus eredetét és terjedését mutatja be a Wuhanból indult járvány legkorábbi napjaitól az Egyesült Államokban végzett pusztításáig. A Kínában született, ma az Egyesült Államokban élő Nanfu Wang („One Child Nation”) mélyen személyes megközelítéssel tárja fel a kínai és az amerikai kormány párhuzamosan futtatott megtévesztő kampányait és mindkét ország polgáraira gyakorolt pusztító hatását. Érzelmes, első kézből származó beszámolókkal és megdöbbentő helyi felvételekkel leleplező képet fest az elhallgatások és félretájékoztatások szövevényéről, ugyanakkor kiemeli az egészségügyben dolgozók, aktivisták és családtagok erejét, akik mindent kockára tettek, hogy felfedjék az igazságot.

Augusztus 20.

Kirobbanó szerelem

Egy különleges és kirobbanóan jó szerelmi történet a felnőtté válásról… egy felfordult, pontosabban felrobbanni készülő világban. Egy középiskolában a diákok elkezdenek megmagyarázhatatlanul, de szó szerint felrobbanni. A végzős Mara (Katherine Langford) és Dylan (Charlie Plummer) kénytelenek a túlélésért küzdeni egy olyan világban, ahol bármely pillanat lehet az utolsó. Ahogy váratlanul romantikus érzések szökkennek szárba közöttük, Mara és Dylan ráébrednek, hogy amikor már nincs garancia arra, hogy a holnap is eljön, jobb, ha időben elkezdenek a mának élni..

Augusztus 21.

Pari

Babak, a Görögországban tanuló iráni diák nem megy ki az őt meglátogató szülei elé az athéni reptérre. Pari és idősebb férje hívő muzulmánok, és mindketten először járnak külföldön. Nincsenek megfelelően felkészülve arra, hogy fiukat egy számukra félelmetes és idegen környezetben keressék. Minden kísérlet arra, hogy értékelhető nyomot találjanak, amely elvezetheti őket a fiukhoz, hiábavalónak bizonyul, és hamarosan kudarcot vallanak. De Pari tovább folytatja a keresést, néhány anarchiajel és pár sötét, pszichedelikus vers nyomán elindulva, így lázadó fia lépéseit követve eljut a város legsötétebb zugaiba, ahol minden erejét összeszedve keresi eltűnt fiát – és önmagát.

Augusztus 22.

A vágyak földjén

Eugene Evans (Finn Cole) a nagy világválság idején arról álmodozik, hogy megszökik a texasi kisvárosból, ahol él, amikor felfedez egy sebesült, menekülő bankrablót, Allison Wellst (Margot Robbie). Eugene két tűz közé szorul, mert csábítja a rabló elfogásáért járó jutalom, ám a vonzó bűnöző hölgy még inkább. Hamarosan meg kell hoznia azt a döntést, amely örökre kihat mindenkinek az életére, akit valaha szeretett. A most is lenyűgöző alakítást nyújtó, Oscar-jelölt Margot Robbie mellett Travis Fimmel, Kerry Condon és Lola Kirke is játszik ebben a gyönyörűen fényképezett, káprázatos szerelmi történetben.

Jó szándék

A történet az 1990-es évek elején játszódik Buenos Airesben. Amanda 10 éves, két fiatalabb testvére van, szüleik, Gustavo és Cecilia elváltak. A gyerekek minden második hétvégét apjuk kaotikus otthonában töltik. Az életművész Gustavo továbbra is harmincas barátaival lóg, a nők jönnek-mennek a lakásában, és a barátjával, Néstorral együtt vezeti a lemezboltjukat. Mivel egyre gyakrabban elmarad a volt feleségének fizetett gyerektartással, Cecilia úgy dönt, hogy élettársával és a három gyerekkel együtt Paraguayba költöznek a jobb pénzügyi lehetőségek reményében. Gustavónak esze ágában sincs mindezt megvétózni. De a kis Amanda fifikásabb, mint az apja, és amikor tudomást szerez anyja szándékairól, tervet sző, hogy Argentínában maradhasson és apjával együtt élhessen.

Augusztus 23.

A vadász csendje

Argentínában, a Misiones dzsungelben található természeti rezervátumban él Ismael Guzmán, az elfoglalt vadőr, aki naponta járőrözik a hegyen orvvadászok után kutatva. Orlando Venneck Európából elszármazott telepes, aki farmján él és vadászik. Mindkettő a maga módján tiszteli a hegyet, de eltérő nézőpontjuk konfliktushoz vezet. Sara Voguel, Venneck egykori menyasszonya, egy elkötelezett helyi orvosnő kerül vitájuk középpontjába, aki végül Guzmánnal kötötte össze az életét. Bár ez a természetvédelmi terület turistacsalogató és képeslapra illően idilli, a színfalak mögött egy másik világ rejtőzik, amelyet a különböző kultúrák feszültségei bomlasztanak, amelyek mind küzdenek az irányítás megszerzéséért.

Augusztus 26.

Percy

A film főszereplője az amerikai kisvárosi gazda, Percy Schmeiser, aki nagy kihívás elé állít egy világszerte ismert konglomerátumot, amikor a vállalat genetikailag módosított (GMO) repcéjét felfedezik a 70 éves gazda növényei között. Az idős férfi felszólal a vállalat üzleti gyakorlata ellen, ám rá kell ébrednie, hogy ez nem csak az ő csatája: világszerte több ezer jogfosztott gazdát képvisel, akik ugyanazon az oldalon állnak, mint ő. Percy rövid idő leforgása alatt gyanútlan népi hőssé válik egy elkeseredett háborúban, amely a gazdálkodók jogait és a világ élelmiszer-ellátását védi a vállalati kapzsisággal szemben. A film az 1998-as per valós eseményei alapján készült.

Augusztus 27.

Wasp Network: Az ellenállók

René González kubai pilóta az 1990-es évek elején feleségét és kislányát hátrahagyva a kommunista Kubában az Egyesült Államokba megy, hogy ott új, szabadabb életet kezdjen. Itt Dél-Floridában összefog egy Wasp Network néven ismert, kubai menekültekből álló csoporttal, akiket Manuel Viramontez (alias Gerardo Hernandez) vezet, és így egy Castro-párti kémhálózat részévé válik, amelynek feladata a szocialista köztársaság megtámadására irányuló kubai-amerikai terrorcsoportok megfigyelése és a közéjük való beépülés. A Wasp Network: Az ellenállók a kubai ötös valós történetén alapul: a hírszerző tiszteket, köztük Gonzálezt, 1998 szeptemberében Floridában tartóztattak le, majd később kémkedés és más illegális tevékenységek miatt ítéltek el.

Augusztus 28.

Mia és a fehér oroszlán

A tízéves Mia élete felfordul, amikor szülei úgy döntenek, hogy elköltöznek Londonból, hogy Afrikában igazgassanak egy oroszlánfarmot. Amikor a farmon születik egy gyönyörű fehér oroszlán, Charlie, Mia ismét megtalálja a boldogságot, és különleges köteléket alakít ki a növekvő kölyökkel. De amikor Charlie eléri a hároméves kort, Mia élete ismét megrendül, mert kiderül egy felkavaró titok, amit apja addig rejtegetett: Charlie-t el akarják adni a trófeavadászoknak. Mia úgy dönt, hogy elmenekül az oroszlánnal, így a két barát hihetetlen utazásra indult a dél-afrikai szavannán keresztül, hogy keressen egy olyan helyet, ahol Charlie szabadságban és a vadászoktól biztonságban élheti le életét.

A só a vizeinkben

 A film egy művész történetét meséli el, aki elhagyja a nyüzsgő bangladesi fővárost, Dakkát, és inkább a bangladesi deltában található tengerparti faluba települ át, remélvén, hogy ott inspirációra lel. A helyi halászok által üdvözölt művész modern elképzelései és szobrai elvarázsolják a helyi vezetőt és a gyerekeket, de modern megközelítését nem mindenki fogadja ilyen szívélyesen. A környezeti változások és az emelkedő árapály közepette néhány falubeli őt és alkotásait teszi felelőssé azért, hogy katasztrofális időjárási események következtek be.

Augusztus 29.

Hat perc éjfélig

1939 nyarán, amikor Hitler ereje növekvőben van, csakúgy, mint az Egyesült Királyság és Németország közötti feszültség, a náci elit lányainak oktatására Anglia déli partján létrehozott Augusta Victoria Főiskoláról titokzatos körülmények között eltűnik egy tanár, Wheatley. Rocholl kisasszony (Judi Dench), az iskola nevelőnője Wheatley helyére felveszi Thomas Miller (Eddie Izzard) angoltanárt, és segít felkészíteni a lányokat az angol-német ösztöndíjra. Thomas lassan felkelti Ilse Keller (Carla Juri), a lányok német oktatójának gyanakvását, akinek megvannak a saját titkai. Thomas kereszttűzbe kerül: gyilkossággal vádolják, ezért megpróbálja tisztázni a nevét, és feltárni Ilsének a lányokkal kapcsolatos valódi terveit. Vajon meg tudja állítani a nőt, mielőtt túl késő lenne?

Augusztus 30.

A gödör

Markussnak alkalmazkodnia kell az új, vidéki élethez szigorú nagymamájánál. Miután Emilija, a szomszéd lány megvető megjegyzéseket tesz a fiú elhunyt apjára, Markuss úgy dönt, hogy kegyetlenül megleckézteti. Ám mindez súlyos negatív következményeket von maga után az egész faluban. A fiút munkára kényszerítik, és közben napról napra nő benne a gyűlölet a falusiakkal szemben. Az egyetlen ember, akihez képes kapcsolódni, egy öreg tengerész, aki a közeli erdőben él. Inspirálják egymást, együtt dolgoznak és őrzik egymás titkait. Ám amikor véletlenszerű események következnek be, Emilija édesanyja gyökeresen megváltoztatja a Markuss elleni szankcióit, ami nagyban befolyásolja a fiú hírnevét is a faluban.

A szabadság útja

Az özvegy Frank Fogle útnak indul, hogy teljesítse felesége utolsó kívánságát és fiukkal, Seannal együtt szétszórja hamvait szülőföldjén, Írországban. A börtönből frissen szabadult Seannak semmi kedve a terhes utazáshoz rég nem látott apjával, inkább új életet kezdene Kaliforniában. Ám amikor az utazásról szőtt tervei becsődölnek, kénytelen elfogadni apja javaslatát, cserében egy nyugati partra szóló jegyért és az ígéretért, hogy a hamvak szétszórását követően soha többé nem kell találkozniuk. Az út során azonban váratlan események és impulzusok érik mindkettőjüket, például felvesznek egy csinos stoppost, így a rengeteg megoldatlan kérdés csak gyarapodik, míg közös utazásuk sokkal többé nem válik, mint amiben apa és fia eredetileg megállapodtak