Emberbőrbe bújt báránnyal riogat az izlandi horror

Nézd meg Noomi Rapace új filmjének felkavaró előzetesét!

A Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozott be Valdimar Johannsson horrorba oltott misztikus drámája, a Bárány, amely augusztus 12-től a magyar mozikban is látható lesz.

A Noomi Rapace által alakított Maria és párja, Ingvar egy távoli izlandi tanyán élnek, s állattenyésztéssel foglalkoznak.

Karácsony éjjelén egy félig ember félig bárány újszülöttre találnak istállójukban. Úgy döntenek, sajátjukként gondjukba veszik és felnevelik az újszülöttet.

A családi élet ígérete örömmel tölti el őket, de az emberek nem ennyire megértően viszonyulnak a furcsa szerzethez, akit ráadásul a bárány anyukája is szeretne visszakapni magának.

Johannssonnak ez a debütáló rendezése, effektmesterként viszont olyan filmeket jegyez, mint A dicsőség zászlaja, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet vagy a Transformers: A kihalás kora, de korábban dolgozott kameraasszisztensként, világítástechnikusként, gripesként sőt még egy öltöztető creditje is van. A Bárány látványvilágáért Peter Hjorth felel (A ház, amit Jack épített, Határeset, Melankólia, Antikrisztus, A nimfomániás).

A film előzetesét az is megnézheti, aki tart a spoilerektől, mert semmit nem árul el, csak a nyugtalanító hangulatból ad ízelítőt.

 

Forrás: Variety