Elhunyt a Szex és New York színésze

Willie Garson alakította Stanford Blatch-t, Carrie Bradshaw meleg barátját. A színész 57 éves volt.

Egy gyors lefolyású betegséget követően meghalt Willie Garson. A tragikus hírt fia, Nathen osztotta meg a saját Instagram-oldalán.

A színész legismertebb szerepe Stanford Blatch volt a Szex és New York című sorozatban, de a két filmverzióban is szerepelt, és a tervek szerint feltűnt volna az HBO Max-ra forgó, And Just Like That című rebootban is.

Garson a karrierjét a 80-as és 90-es években népszerű sorozatok epizodistájaként kezdte, szerepelt többek közt a Twin Peaksben, az X-aktákban, a Jóbarátokban, a Cheersben, a Monkban és az Ally McBealben. Az áttörést a New York rendőrei című sorozat hozta el számára, ez után került be a Szex és New York szereplőgárdájába.

A sorozatok mellett a mozivásznon is kipróbálta magát, legtöbbször a Farrelly testvérek vígjátékaiban szerepelt, többek közt a Keresd a nőt!-ben, a Tökös tekésben és a Szívem csücskeiben, de olyan klasszikusokban is feltűnt, mint az Idétlen időkig és A John Malkovich menet.

Halálhírét követően barátai és kollégái a közösségi oldalakon búcsúztak el tőle. A Szex és New York sztárjai közül Kim Cattrall egy közös fotó kíséretében nyilvánított részvétet, Cynthia Nixon pedig így fogalmazott:

Mindannyian szerettük őt, és imádtunk vele dolgozni. Végtelenül vicces volt, nemcsak a sorozatban, de a valóságban is. Áradt belőle a fény, a barátság és a show-business sármja. Megszállott profizmus jellemezte.”

Ben Stiller a színész fiának üzenve elmondta, hogy hálás, amiért ismerhette Garson, akit az egész színészközösség tisztelt, többek közt a fáradhatatlan jótékonysági munkájáért is.

Via: THR