Eksztázisban a Harry Potter-rajongók

Kijött az első teaser a Visszatérés Roxfortba című nosztalgiázós különkiadáshoz.

November közepén derült ki, hogy a Jóbarátok: Újra együtt mintájára az HBO Max a Harry Potter-filmek sztárjaival is tervez egy emlékadást. A varázslóinasokat megformáló trióhoz (Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint) Chris Columbus, az első két Potter-mozi rendezője és a nyolc részben szereplő és résztvevő egyéb stábtagok és színészek is csatlakoznak.

A Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (A Harry Potter huszadik évfordulója: Visszatérés Roxfortba) címmel készülő különkiadáshoz az HBO közzétette az első teasert, azzal a kommentárral, hogy „A meghívó, amire vártatok, megérkezett”, amiben a Hagridet alakító Robbie Coltrane, Matthew Lewis (Neville Longbotton) és Mark Williams (Arthur Weasley) tűnik fel.

A rajongóknak ennyi is elég volt ahhoz, hogy erős izgalmi állapotba kerüljenek a közösségi médiában. „Ez lesz az első dolog, amit megnézek az új évben” – írta egyikük.

A Harry Potter könyveken és filmeken nőttem fel, igazi érzelmi hullámvasút lesz látni az eredeti szereplőgárdát visszatérni Hogwartsba húsz év után.”

Valaki viszont amiatt panaszkodott, hogy Alan Rickman nem vesz részt a reunionban – ő valószínűleg lemaradt róla, hogy a kiváló brit színész 2016-ban, 69 éves korában elhunyt. Volt olyan is, aki bemutatta a saját (valószínűleg házi készítésű) meghívóját.

A reunionnal az első rész, a 2001-ben bemutatott Harry Potter és a bölcsek köve premier-évfordulóját ünneplik, és 2022. január 1-jén tűzik műsorra az HBO Maxen. A résztvevők visszatérnek az eredeti forgatási helyszínre, hogy egyszerre vicces és megható nosztalgiázást prezentáljanak a rajongóknak. A már említett nevek mellett ott lesz még Ralph Fiennes (Voldemort), Tom Felton (Draco Malfoy), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) és Gary Oldman (Sirius Black) is.  

A Harry Potter-univerzum megteremtőjét, JK Rowlingot viszont hiába is keressük a résztvevők közt. Az írónőt a filmek több szereplője is kritizálta a transz közösségről tett kijelentései miatt, de hivatalosan nem erősítették meg, hogy emiatt hagyja ki a műsort.

A készülő különkiadásból az első képsorokat a TBS-en és a(z amerikai) Cartoon Networkön november 28-án adásba kerülő Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses (Harry Potter: Házak csatája a Roxfortban) című vetélkedőbe vágják majd be, amelynek a házigazdája Helen Mirren lesz, és olyan híres rajongók mérik össze a tudásukat, mint Jay Leno vagy Pete Davidson, olyan egykori szereplők asszisztálásával, mint Tom Felton, Simon Fisher-Becker, Shirley Henderson vagy Luke Youngblood.

Via: Independent

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.