Daniel Craig sem akar női Bondot

A leköszönő 007-es véleményét is kikérték erről a forró témáról, de nem mindenki ért vele egyet.

A közösségi médiában és a filmes portálokon rendre felmerül az a kérdés, hogy ki legyen a következő Bond, amikor az aktuális 007-es mandátuma a végéhez közeledik. A találgatások köre sokáig csak a 30-as angolszász férfiakra vonatkozott, de az utóbbi évek visszatérő slágertémája, hogy Bond bőrszínt, sőt akár nemet is válthatna. A kérdésről Daniel Craig véleményét is kikérték, aki utolsó Bond-filmje, a Nincs idő meghalni közelgő bemutatója miatt elkezdte körbeturnézni a médiát.

A színész szerint nincs itt semmiféle dilemma. „Egyszerű erre a kérdésre a válasz. Az lenne ideális, ha jobb szerepek közül válogathatnának a nők és a színes bőrű alkotók.

Miért kellene, hogy egy nő játssza James Bondot, ahelyett hogy ugyanolyan jó szerepeket találnának ki, mint Bondé, csak a nők számára?”

Ezzel a filmsorozat producere, Barbara Broccoli is egyetért. Még 2019 úgy nyilatkozott a The Guardiannek, hogy Bond férfi karakter és annak is írták meg, ezért „valószínűleg” az is marad. „És ez így is van jól.

Nincs rá szükség, hogy férfi karakterekből nőket csináljunk. Hozzunk inkább létre új női karaktereket, és gondoskodjunk róla, hogy a történetek is passzoljanak hozzájuk.”

Broccoli még a kétezres évek elején megpróbált egy női akciókém spinoff-sorozatot beindítani, amelynek a Halj meg máskor! Halle Berry által alakított gyémántcsempésze lett volna a főszereplője, de az MGM sokallta a film 80 millió dollárosra tervezett büdzséjét, és a projektből nem lett semmi.

Nem mindenki ért egyet Craiggel és Broccolival, a Nincs idő meghalni elején női 007-est alakító Lashana Lynch korábban úgy nyilatkozott, hogy Bond lehetne nő, férfi, fehér, fekete vagy félvér is.

Fiatal vagy öreg is lehetne. Még ha egy kétéves gyerek játszaná Bondot, akkor is elözönlenék a mozikat az emberek, hogy megnézzék, mit csinál a kétéves Bond, nemde?”

A Nincs idő meghalni szeptember 30-án kerül a magyar mozikba.

Via: IndieWire