Csatát nyert az exfelesége elleni jogi háborúban Johnny Depp

A bíróság határozata alapján kiderülhet, hazudott-e Amber Heard.

A Porton is részletesen beszámoltunk Johnny Depp és volt felesége évek óta tartó jogi harcáról. A színész még 2018 júniusában perelte be a Sun nevű brit bulvárlap kiadóját és felelős szerkesztőjét, amiért egy cikkükben exfelesége, a szintén színész Amber Heard állításaira alapozva asszonyverőnek titulálták. Depp még egy rágalmazási pert indított hasonló ügyben, Heard és a Washington Post ellen, mivel a színésznő egy, az újságban megjelent cikkben azt állította magáról, hogy családon belüli erőszak túlélője.

A bíróság a lapnak, illetve Heardnek adott igazat, ezt követően Depp fellebbezett, illetve az ítélet megsemmisítését és új tárgyalás kiírását kérte, arra hivatkozva, hogy jogi csapata új bizonyítékokat kíván a bíróság rendelkezésére bocsátani, amelyek megkérdőjeleznék a per során tanúként meghallgatott Heard szavahihetőségét. Az egyik állításuk az volt, hogy a színésznő csupán manipulálta a közvéleményt azzal a hazugsággal, hogy a válópert kísérő peren kívüli megegyezés folyományaként kapott 7 millió dollárt jótékony célokra ajánlotta fel, mivel szerintük nem fizette ki az összeget. A pénz Heard ígérete szerint az American Civil Liberties Union (ACLU) nevű polgári szervezethez, illetve egy Los Angeles-i gyerekkórházhoz került volna.

Most ebben az ügyben aratott fontos részgyőzelmet Depp csapata, sikerült ugyanis elérniük, hogy az ACLU-t kötelezze arra a New York-i bíróság, hogy mutassák be azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy valóban megkapták a Heard által felajánlott pénzt.

Ha kiderül, hogy a színésznő nem teljesítette az ígéretét, az Depp javára fordíthatja az ügyet, a rágalmazási perben döntő bíró ugyanis részben azzal indokolta, hogy Depp állítása, miszerint Heard csak a pénzért ment hozzá, nem lehet igaz, ha a válás után kapott pénzt teljes egészében eladományozta. Egy korábbi meghallgatáson Depp ügyvédje azt állította, hogy forrásai szerint semmilyen pénz nem érkezett a gyermekkórház számlájára. Heard táborának hivatalos álláspontja az, hogy a színésznő a pénzt 10 év alatt fogja folyósítani az intézményeknek.

A jogi szappanopera tehát folytatódik még jó pár hónapig, vagy akár évekig is. Depp ráér bíróságra járni, a vesztes per után ugyanis kirúgták a Legendás állatok és megfigyelésük 3-ból. Válaszul a színész rajongói online petícióban követelték, hogy Heardot is rúgják ki az Aquaman 2-ből, azzal érvelve, hogy a tárgyalás során róla is bebizonyosodott, hogy bántalmazó.

Via: Screenrant