Bradley Cooper elmesélte, hogy kapott munkát Spielbergtől

A színész-rendező azt is elmondta, milyen volt 6 óráig meztelenkedni a Rémálmok sikátora forgatásán.

Spielberg elég alaposan beleásta magát Leonard Bernstein munkásságába. Mielőtt leforgatta volna a West Side Story új verzióját, még egy életrajzi filmet is tervezett a legendás zeneszerzőről, de végül úgy döntött, a rendezést lepasszolja másnak.

Bradley Cooper Stephen Colbert talkshow-jában mesélte el, hogyan esett rá Spielberg választása. A színész gyerekként karmester szeretett volna lenni, több száz órát töltött gyakorlással, és a rajongása később is megmaradt. Erről Spielberg is tudott, ezért felajánlotta neki, hogy játssza el a Maestro címen futó film főszerepét, de Cooper, aki épp akkor fejezte be a Csillag születik forgatását, színészként nem akart részt venni a projektben. Rávette inkább Spielberget arra, hogy nézze meg a Csillag születik első vágatát, abban a reményben, hogy a látottak meggyőzik majd a mestert arról, hogy neki kellene rendeznie a Maestrót.

A vetítésen Cooper is részt vett, és lefagyva nézte, ahogy Spielberg épp a film legfontosabb jeleneténél áll fel – ott, ahol Jackson felhívja Allyt a színpadra –, és arra gondolt, hogy

Most megy ki a mosdóba? Akkor ez ennyi volt, vége.”

Cooper ezen a ponton csalódottan lehajtotta a fejét, és a következő pillanatban azt vette észre, hogy Spielberg ott áll mellette, és a filmet túlkiabálva az arcába üvölti, hogy

Kib*szottul te fogod rendezni a Maestrót!”

A színész végül másodmagával a forgatókönyvet is megírta, és a főszerepet is eljátszotta. A film, amelyben Jeremy Strong és Carrie Mulligan is szerepel, idén debütál a Netflixen.

Forrás: Fórum Hungary

 

Coopert addig is a magyar mozikba február 3-án érkező Rémálmok sikátorában láthatjuk, ahol egy egész alakos meztelenkedést is bevállalt. A Guillermo del Toro által jegyzett misztikus noirban Cooper egy utazó karnevál mentalistáját alakítja, és a szerep kedvéért le kellett vetkőznie „érzelmileg és mentálisan”, illetve fizikailag is.

A The Hollywood Reporternek adott interjújában elmesélte, hogy egy fürdőkádban kellett szexelnie Toni Collette karakterével, és közben egyáltalán nem szemérmeskedhetett. A hat órán át rögzített jelenetet megnehezítette, hogy Cooper korábban ennyire még soha nem tárulkozott ki a kamerák előtt, ráadásul Collette-nek ez volt az első forgatási napja.

Arra viszont nem is gondolt, hogy tiltakozzon a jelenet miatt, mert szerinte egyáltalán nem öncélú, a pucérkodás a történetet szolgálja.

Via: IndieWire / THW