7 jelenet, amit ki kellett vágni, mert túl részeg volt a színész

A forgatásokon sem olyan jó ötlet ittasan dolgozni.

Nem ritka, hogy egy színész ittasan próbál játszani, vagy azért, mert a karaktere is iszik, és úgy gondolja, hogy így tud a legjobban belebújni a bőrébe, vagy mert nem tudja a függőségét kontrollálni. Most mindkét esetre mutatunk néhány vicces és pár kevésbé vicces példát.

Jason Mewes - Shop-stop

HBO

 

A Shop-stop sztárja, Jason Mewes egy egész karriert köszönhet jó barátjának, színésztársának és rendezőjének, Kevin Smithnek. Miután eljátszotta a kifejezetten neki írt karaktert, a mocskos szájú Jay-t, a direktor szinte minden későbbi filmjében feltűnt. Az első alkalommal azonban nem viselkedett profiként. Egy 2016-os interjújában így mesélt erről:

"Egész idő alatt vagy ittam, vagy füveztem. Egyszer annyi brandyt ittam, hogy elvesztettem az eszméletem. Annyira részeg voltam, hogy egy Randallal közös jelenet alatt össze-vissza beszéltem, úgyhogy haza kellett küldeniük."

Szerencsére Smith második projektjére, a Shop-show-ra már össze tudta szedni magát a színész, de Seth Green azért készenlétben állt, hogy beugorjon Jay szerepére, ha Mewes mégis túltolná a piát. A színész mára legyőzte a függőségét, felelősségteljes családapává vált, 2022-ben pedig újra eljátszotta Jay-t a Shop-stop 3-ban.


Martin Sheen – Apokalipszis most

Pannonia Entertainment Ltd.

 

Coppola klasszikusát legendásan nehéz volt leforgatni. Bár a forgatásnak öt hónapig kellett volna tartania, több mint egy évig elhúzódott, és közben minden elromlott, ami elromolhatott. Viharok tették tönkre a díszleteket, Martin Sheen szívrohamot kapott, és Coppola visszaemlékezései szerint mindenki bekattant egy kicsit.

Mint például a film egyik első jelenetében Willard kapitány (Sheen), aki részegen összeomlik egy hotelszobában. Sheen valóban részeg volt a jelenet alatt, miközben ő maga is összeomlott. A színész egy tükör összetörése közben megvágta magát, és bár Coppola megpróbálta leállítani a jelenetet, Sheen könyörgött neki, hogy forgasson tovább. Így is történt, és néhány képsor bekerült a végső verzióba, de Sheen tombolásának nagy része használhatatlan volt.


John Leguizamo – Super Mario Brothers

Forrás: Filmbox

 

A Super Mario Brothers volt az első videójáték, amelyből élőszereplős adaptáció készült, de nem ezért, hanem a forgatása miatt lett hírhedt. Túl azon, hogy túllépte a költségvetést, hetekkel tovább tartott, mint eredetileg tervezték, és vágni lehetett a feszültséget. Bob Hoskins a film készítését karrierje legrosszabb élményének nevezte.

A forgatókönyv annyiszor változott, hogy a színészek nem is vették a fáradságot, hogy előre megtanulják a szövegüket. Hoskins és John Leguizamo annyira elégedetlen volt, hogy munkaidőben iszogatni kezdtek, ennek az lett az eredménye, hogy utóbbi egy alkalommal túl hirtelen gyorsított fel egy járművet, aminek következtében a furgon tolóajtaja eltörte Hoskins kezét.


Robert Shaw: A cápa


Spielberg klasszikusának rajongói közül sem sokan tudják, de a film egyik leghíresebb jelenetét újra kellett forgatni, mert az egyik főszereplő sakálrészeg volt.

Mindezt maga Spielberg árulta el az egyik interjújában. A Robert Shaw által játszott cápavadász híres beszédét kétszer kellett felvenni, az első alkalommal ugyanis a színész rávette a rendezőt, hogy piálhasson.

„’Tudod, Steven, mindhárom szereplő ivott, és azt hiszem, sokkal jobb munkát tudnék végezni ebben a beszédben, ha hagynád, hogy igyak néhány pohárral, mielőtt elmondom a beszédet'. Én pedig meggondolatlanul megadtam neki az engedélyt"

- emlékezett vissza az incidensre Spielberg.

Két kamerával vettük a jelenetet, de soha nem értünk a végére, egyszerűen túlságosan el volt szállva".

Szerencsére a színész másnap reggel már jobban felkészült, és sikerült rögzíteni a filmben látható, emlékezetes jelenetet.


Anna Kendrick - Ivócimborák

Magnolia Pictures

 

Ahogy a címéből is kitalálható, a 2013-as dramedyben az alkohol főszerepet játszik, ráadásul a helyszín egy sörfőzde. A színészek, Olivia Wilde, Jake Johnson és Anna Kendrick a párbeszédeket szinte teljes egészében improvizálták, amiben nagy segítségükre volt, hogy már korán reggel elkezdtek inni.

Az egész forgatás alatt be voltunk állva, mert igazi sört ittunk, ami a forgatáson olcsóbb is volt, mint a víz"

- mesélt később az élményről Wilde. A dolgok annyira elfajultak, hogy a színésznő egy ponton meztelenül megmártózott a hideg óceánban.

Természetes, hogy a túl sok sörözés miatt az improvizált jelenetek egy része használhatatlan lett, és az alkohollal legjobban Anna Kendricknek kellett megküzdenie, ami nem meglepő, mert ő volt a legkisebb az egész stábból. A sztárt nemcsak az zavarta, hogy részeg a munkahelyén, de tartott attól is, hogy majd úgymarad.

Elborzadtam a gondolattól, hogy én leszek a következő bajkeverő sztár, aki berúg és elkezd asztalokat felborítani, vagy ilyesmi. Próbáltam inkább csendben ülni, amíg kijózanodom".


Lindsay Lohan - Vétkek völgye

Forrás: Port.hu

 

Lindsay Lohan hírhedt a szenvedélybetegségeire visszavezethető balhéiról, így amikor elvállalta, hogy szerepel Bret Easton Ellis és Paul Schrader közös erotikus thrillerében, kevesen fogadtak volna, hogy sikerül neki a nagy visszatérés.

"Nem kell megmentenünk őt" - mondta állítólag Schrader még a forgatás előtt, "csak át kell segítenünk őt három héten júliusban." Lohan azonban megmutatta, milyen hosszú is lehet három hét.

Ahogy arról a New York Times beszámolt, a színésznő sokszor már részegen állított be a forgatásra, későn jelent meg, vagy egyáltalán nem is érkezett meg. Sőt, majdnem ki is rúgták a projektből nem sokkal a kezdés után. A forgatás utolsó napjaiban már mindennaposak voltak a hírek az ittas vezetésekről és Lady Gagával történő, egész éjszakás bulizásról. Ezek után nem csoda, hogy számos felvett jelenet használhatatlan volt, a filmet pedig végül lehúzták a kritikusok.


Borat - Sacha Baron Cohen

Forrás: PORT.hu

 

Sacha Baron Cohen híres arról, hogy képes hosszú ideig karakterben maradni, ami miatt került már ijesztő helyzetbe – de nagyon viccesbe is. Ez történt akkor is, amikor Boratként lépett fel egy borkóstolón. Mivel nem akart csalni – és nem is tudott volna -, a színész, aki bevallottan nem iszik gyakran, kénytelen volt a kelleténél több pohárral inni. "Azt hiszem, 21 pohár bort ittam meg" - vallotta be Cohen Conan O’brien műsorában. Egy idő után bejelentette (Borat hangján), hogy ki kell mennie WC-re, de annyi ideig volt ott, hogy utánamentek. Mint kiderült, elájult a vécében. Szerencsére amikor felébredt, akkor is karakterben volt.

Via: Looper