5 dolog, amire jó egy gitár

A gitározáson kívül persze.

A SZESSÖN alapvetően a zenéről szól. (Meg arról, hogy megkérdezzük az utca emberét a zenei szakkifejezésekről, illetve kegyetlenül kielemezzük a Whiplash című filmet.) De mi van akkor, ha még csak barátkozunk a hangszerekkel? Vagy akkor, ha már fáj a sarokban porosodó gitár látványa, de még nem merünk pengetni rajta? Akkor elkezdhet az ember finoman közeledni. Felvenni a kapcsolatot a tárggyal. Ráhangolódni. Lehet tesztelgetni, hogy mire jó még.

Működik a gitár szelfibotként? Működni működik, de az is igaz, hogy nem erre lett kitalálva. Arról nem is beszélve, hogy nyaralásra viszonylag ritkán visz magával az ember egy gitárt. Nehéz belegyömöszölni ugyanis a bőröndbe. Viszont portörlésre, a szoba felső sarkaiban megbúvó pókhálók eltüntetésére már sokkal alkalmasabb segédeszköz tud lenni, ha nagyon nincs más a közelben.

Ehhez hasonlóan ha az ember nagyon szorult helyzetben van, a gitár akár evőeszközként is funkcionálhat. Még szalonnát, kolbászt is lehet vágni a hangszertesten, de, amint az a lenti videóból is látszik, olasz tésztát is ehetünk a gitárnyak segítségével.