10 ultraciki és 10 felejthetetlen karanténos sztárvideó az elmúlt egy évből

Míg Schwarzenegger a kedvenc állataival, Gal Gadot pedig a hollywoodi sztárokkal előadott Imagine-nel csempészett vidám perceket a világjárvány sújtotta mindennapokba, Madonnától csak egy bizarr fürdőszobai éneklésre futotta.

A napokban lesz az egyéves évfordulója annak, hogy Magyarország kormánya a világméretű koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében 2020. március 11-én országos veszélyhelyzetet jelentett be, és első alkalommal rendelte el a digitális tanrendre való átállást. Pár napra rá betiltották a rendezvényeket, csökkentett üzemmódra át állt (később pedig bezárt) minden kocsma, mozi és étterem, és kijárási korlátozás lépett érvénybe. Ezek a rendelkezések az elmúlt egy évben aztán a fertőzési és halálozási adatok tükrében hol enyhültek, hol visszaszigorodtak – most épp megint digitális oktatás zajlik, és továbbra sincsenek se rendezvények, se színielőadások, se mozis vetítések.

De nemcsak mi, magyarok élünk lényegében a négy fal közé zárva már egy éve, hanem az egész világ, Alaszkától Új-Zélandig. Ezt az időszakot nemcsak mi szenvedjük meg otthon a panelban (ahol sokszor nincs is annyi laptop, ahány online órákra kötelezett gyerek), de az amerikai szórakoztatóipar leghíresebb sztárjai is, hiszen a kijárási és távolságtartási korlátozások rájuk is ugyanúgy vonatkoznak. Nincsenek  se koncertek, se közönség előtt felvett showműsorok, és a lezárások első fázisában még filmforgatások se voltak, így aztán ők is kénytelenek intenzívebben jelen lenni a közösségi médiában – ami el tud sülni nagyon jó, de nagyon rosszul is. Az alábbiakban 10 iszonyú ciki, illetve 10 szívmelengetően kedves és vicces videót szedtünk össze az elmúlt egy évből arról, hogyan viselik a sztárok a koronavírus miatti kényszerszünetet és bezártságot.

10 ultraciki sztár a karanténban

1. Madonna bizarr éneke. Alighanem mindenki szokott énekelni a fürdőszobájában, mikrofonnak használva a fésűt vagy a zuhanyrózsát, de a pop királynőjétől azért kicsit színvonalasabb előadást vártunk volna egy ilyen helyzetben...

 

2. Cardi B és a Jenga. A Grammy-díjas amerikai rapper Covid-járvány alatti videóiból eleve meg lehetne tölteni egy listás cikket. Ám aligha überelné bármelyik is azt a jelenetet, amikor tavaly ilyenkor a karanténidőszak harmadik(!!!) napján már annyira kész volt, hogy nekiugrott egy Jenga-toronynak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cardi B (@iamcardib) által megosztott bejegyzés

 

3. Kristin Chenoweth takarít. Na de hogyan! A Halottnak a csók és a Glee sztárjának operaénekeseket megszégyenítő, ablakrepesztő áriái az elején még viccesek, de minél többször süti el a videóiban, sajnos annál fárasztóbb poén lesz.

 

4. January Jones robotmaszkja. A Mad Menből és az X-Men - Az elsőkből is ismert színésznő számos szépségápolási tippet osztott meg a közösségi felületein a karanténidőszak alatt. Aztán egyszer csak tavaly áprilisban gondolt egyet, és egy furcsa arcbőrfeszesítő(?!?) maszkot reklámozva, piával a kezében kezdett hipnotikusan bizarr robottáncot lejteni – naná, hogy azonnal mémmé vált!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

January Jones (@januaryjones) által megosztott bejegyzés

 

5. Ellen DeGeneres random hírességeket hívogat. A népszerű műsorvezető azt gondolta, vicces  lesz, ha a luxusvillája kanapéján látványosan unatkozik, és a mobilján híres embereket kezd el hívogatni (Justin Timberlake-től Michelle Obamáig), hogy aztán ne kérdezzen tőlük semmi izgalmasat. Nos, nem lett vicces...

 

6. Ellen DeGeneres saját magát nézi a tévében. A műsorvezetőnő a celebhívogatós videóit tavaly márciusban megfejelte egy még gyengébb viccel, amikor egy furcsa metapoén erejéig azt vette videóra, ahogy edzés közben épp a saját showműsorát nézi az otthoni karanténban.

 

7. Ariana Grande Adam Sandlert utánozza. Sajnos nemcsak az aranytorkú színész-énekesnő  gondolta úgy tavaly áprilisban, hogy a #metoo mozgalom kirobbanása után vicces lesz monoklis arccal újrajátszani A vizesnyolcas című Adam Sandler-vígjáték néhány jelenetét, hanem maga Adam Sandler is...

 

8. Courteney Cox ijesztő tánca. A Jóbarátok sztárja tavaly nyáron robbantotta fel az internetet azzal, hogy a fiatalok körében igen népszerű TikTokon mindenféle filterekkel kislánnyá, majd fiatalemberré maszkírozva táncikált.

@courteneycoxofficial

Just baby Courteney and Mr Cox dancing to #savage #friends

♬ Savage - Megan Thee Stallion

 

9. Jennifer Lopezéknek a kisfia visz itókát. Utoljára talán Falus Ferenc elhíresült jeges vödrös kihívásos videója idején sajnáltam annyira gyereket, mint ezt a szerencsétlen kisfiút, J-Lo 12 éves csemetéjét, aki ki tudja milyen megfontolásból, egy Segway-en egyensúlyozva visz hűsítőt az Instagram-bejegyzésében a bezárt éttermek miatt panaszkodó énekesnőnek, majd pár formagyakorlatot mutat be gyepen, és végül seggest ugrik a kerti medencébe.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jennifer Lopez (@jlo) által megosztott bejegyzés

 

10. Arnold a jakuzziból szivarozva üzeni, hogy maradj otthon. Nemes és megsüvegelendő dolog, ha egy híresség arra használja a közösségi médiát, hogy megüzeni az 5 milliós Twitter-rajongótáborának: maradjanak otthon, ne kávézgassanak, ne a városban lődörögjenek csapatostul, és ne arra használják fel a tavaszi szünetet, hogy gigabulit csapnak a tengerparton (ez a híres-hírhedt spring breaker-jelenség), mert így a legkönnyebb továbbadni a koronavírust. Az persze már kevésbé menő, ha ezeket a jótanácsokat drága szivart pöfékelve osztogatjuk, miközben a luxusvillánk jakuzzijában ázunk, mint Arnold Schwarzenegger tavaly márciusban, mert másoknak a karantén lehet, hogy csak egy szoba-konyhás lakást jelent, ahol még meleg víz sincs.

 

10 felejthetetlenül cool sztár a karanténban

1. Schwarzenegger és az állatai. Bár Arnold tavaly márciusi jakuzzis üzenetét beválogattuk a legcikibb karanténvideók közé, a best of listát is kezdjük vele! A nagypapakorú osztrák izomkolosszus ugyanis egy másik videójával tavaly ilyenkor valósággal felrobbantotta az internetet, amikor már nem a medencében pöfékelt, hanem a kaliforniai álomotthona alpesi víkendházra emlékeztető konyhájából jelentkezett be kedvenc háziállatai, Lulu, a szamár és Whiskey, a póniló társaságában (akik azóta mémmé váltak, és pólóminta lett belőlük). Schwarzenegger egyébként példásan élen jár a védőoltás népszerűsítésében is: idén januárban például videóra vette,  ahogy egy Los Angeles-i autós oltópontnál ő is megkapja a koronavírus elleni vakcinát.  

 

2. Gal Gadot a barátaival énekel. Bár házikedvenceivel együtt répát rágó Arnold nagyot ment tavaly a neten, az legemlékezetesebb Maradj otthon!-kampányvideót mégsem ő, hanem Gal Gadot készítette. A Wonder Woman és más DC szuperhősfilmek sztárja ugyanis a fél világot megríkatta, amikor a barátaival (akik mind olyan ismert hollywoodi hírességek, mint Kristen Wiig, Natalie Portman, Zoë Kravitz, Pedro Pascal, Will Ferrell vagy épp Mark Ruffalo) együtt énekelték el John Lennon Imagine-jét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gal Gadot (@gal_gadot) által megosztott bejegyzés

 

3. Kevin Bacon énekel. A gumilábú, szörnyvadász sztár még tavaly áprilisban örvendeztette meg a rajongóit ezzel a gitáros-éneklős produkcióval, amelyben a felesége, Kyra Sedgwick kísérte (bár őt a jelek szerint azért annyira nem dobta fel a közös éneklés – no persze lehet, hogy a móka kedvéért direkt így volt megbeszélve).

 

4. Sam Neill cipőt pucol. A Jurassic Park dínószakértője sem esett kétségbe tavaly márciusban, amikor a magas esetszámok miatt karantént rendeltek el Hollywoodban: gyorsan kisuvickolta az összes lábbelijét, mintha csak a Mikulást várná.

 

5. Jack Black tánca. Tavaly márciusban bizonyára milliók gondolták azt világszerte, hogy van azért valami jó is a koronavírusban például az, hogy Jack Black egy szál gatyában, cowboykalapban és veszkócsizmában táncol a kertjében, aztán feltölti az erről készült videóját TikTokra!

 

6. Jack Black, mint duci Thor. A nagy sikerre való tekintettel, és mivel a koronavírus továbbra sem tűnt el az életünkből, az újabb móka kedvéért Jack Black idén februárban is őrjöngött egyet kisgatyában, ezúttal a Thor: Ragnarökben is elhangzó Led Zeppelin-nótára, az Immigrant Songra. Remélhetőleg már felhívta Taika Waititi vagy Kevin Feige azzal, hogy szerepelnie kell a következő viccesebbre vett Marvel-blockbusterben!

 

7. Monk életvezetési tanácsai karantén idejére. A Monk – Flúgos nyomozó című tévésorozat sztárja, Tony Shalhoub tavaly májusban forgatta le ezt a vicces videót a főleg vígjátékokban utazó, ismert színésszel-forgatókönyvíró-rendezővel, Seth MacFarlane-nel.

 

8. Sir Anthony Hopkins becsavarodik. A bárányok hallgatnak és a Westworld Oscar-díjas sztárja 83 éves, de olyan aktív a közösségi felületein, mint egy mai tinédzser! A karantént hol festegetéssel, hol zenével és önfeledt tánccal dobja fel (bár néha annyira ijesztően jól hozza a magányában becsavarodott, idős bácsikát, hogy kezdünk érte aggódni).

 

9. Színésznők és női kaszkadőrök bunyója. Tarantino kedvenc kaszkadőre, Zoë Bell tavaly májusban elkészítette az „anti-Imagine”-t, és egy online bunyós videóba invitálta barátnőit és kollégáit, köztük olyan ismert sztárokat, mint Cameron Diaz, Rosario Dawson, Florence Pugh, Halle Berry, Lucy Lawless, Scarlett Johansson, Drew Barrymore, Margot Robbie, Zoë Saldana, Juliette Lewist és Daryl Hannah.

 

10. Dave Grohl és Nandi Bushell dobpárbaja. Nandi Bushell 2017 óta jelen van a YouTube-on a zenei anyagaival. Ezek nemcsak azért különlegesek, mert az első videó felvételekor még mindössze csak 6 éves volt, hanem azért is, mer tavaly a fél világ beszámolt a Foo Fighters frontemberével (és a Nirvana egykori dobosával), Dave Grohllal vívott, eposzokba illő dobpárbajáról – amihez a videókat mindkét fél otthon, kissé fapados eszközökkel rögzítette (Grohl videoklipjében például a lányai voltak a vokalisták).