Családi filmek szombatra

Ezen a szombaton nemcsak egy csomó bűbájos kutyus, de egy rakás olyan újdonság is vár ránk, amit korábban még nem láthattunk a tévéképernyőkön. Kutyaszállóra, Állati jó kekszekre és a legújabb Nancy Drew-rejtélyre fel!

Nancy Drew és a rejtett lépcsőház

Film+ – április 17., 9.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A tinédzser Nancy Drew (Sophia Lillis) próbál beilleszkedni egy kisvárosi közösségbe, miután anyja halála után ügyvéd apja úgy döntött, muszáj új környezetbe költöznie, mert nyomasztották az emlékek. Nancy igazságérzetét sérti, hogy egy népszerű fiú gúnyolódó videót tett közzé az egyik barátnőjéről. Úgy dönt, megleckézteti. A lecke kissé sokba kerül, mert közmunkára kötelezik. Szemétszedés közben megismerkedik egy excentrikus idős hölggyel, aki azt állítja, szellemek járnak a házában. Nancy elhatározza, hogy utánajár a dolognak. Felfedez egy titkos lépcsőt, ami egy alagútba vezet. A szellemjárásnak köze van a vasúti lobbihoz is. És végül még Nancy apja is veszélybe kerül.

Kutyaszálló

Filmbox Premium – április 17., 12.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor az energikus testvérpár, Andi (Emma Roberts) és Bruce (Jake T. Austin) egy olyan nevelőotthonban találják magukat, ahová szigorúan nem lehet állatokat vinni, Andinek latba kell vetnie villámgyors észjárását, hogy otthont találjanak kutyájuknak, Pénteknek. Noha együttérző nevelőjük, Bernie (Don Cheadle) figyelmezteti őket, hogy kerüljék a bajt, a srácok rábukkannak egy elhagyott hotelre, és elkezdik átalakítani, hogy tökéletes lakhelyet biztosítsanak Pénteknek – és a város összes kóbor kutyájának. Ezzel viszont azt kockáztatják, hogy lebuknak, és akkor elválasztják őket egymástól. A két kölyök pillanatok alatt valami varázslatosat alkot a hotelből: otthont a kutyáknak – és saját maguknak is.

A hat hattyú

m2 – április 17., 14.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Constanza egy szegény paraszt szépséges lánya. Születésnapján megtudja, hogy korábban volt hat fiútestvére, akiket az apja elátkozott, így hattyúvá változtak. Miután találkozik a hat hattyúval, elhatározza, hogy megtöri az átkot, de ehhez hat évig hallgatnia kell, és hat inget kell szőnie csalánból. Elvonul hát, hogy remeteként éljen, ám egy nap egy herceg rátalál az erdő mélyén, és magával viszi közeli várába.

Jakab, Mimmi és a beszélő kutyák

HBO – április 17., 15.35
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Jakab a nagyvárosban él, és az az álma, hogy építész lesz, mint elfoglalt apja. Ezért sok időt tölt épületek rajzolgatásával és ábrándozással, miközben az apja dolgozik. Egy nap apjának a szokásosnál hosszabb ideig kell üzleti ügyben távol maradnia, ezért Jakab az egész hetet főnökösködő unokatestvérével, Mimmivel és annak exkalóz édesapjával, Eagle-lel tölti Riga történelmi külvárosában, Maskachkában. Amint Jakab megérkezik a rokonokhoz, kiderül, hogy egy mohó üzletember felhőkarcolókkal zsúfolt negyeddé akarja alakítani a helyi parkot. Jakab és Mimmi elhatározzák, hogy leállítják a fejlesztést, de kiderül, hogy csak egy csapat helyi kutya segítségével lesznek erre képesek, akik nem mellesleg... tudnak beszélni!

Asterix – Cézár ajándéka

m2 – április 17., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Obelix elmondja Asterixnek, hogy szerelmes, de érzelmeit nem meri a lánynak bevallani, mert túlságosan szégyenlős. Miközben a jó barát megpróbál önbizalmat önteni belé, Obelix tudomására jut, hogy a hölgy mást szeret, mégpedig a jóképű Tragicomixot. Hősünk összetörik a hír hallatán, de amikor az imádott lányt és annak kedvesét a rómaiak elrabolják, eljön számára a nagy lehetőség, hogy bebizonyítsa: ki a legény a talpán. Sok vidám kaland közepette Asterix és Obelix végre megtalálja a fogságba esett párt, akiket a rómaiak épp akkor akarnak Julius Caesar születésnapi ajándékaként az arénába vetni...

Állati jó kekszek

HBO – április 17., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Owennek a munkája mellett nem sok ideje marad a feleségére és a kislányára. Amikor rég elfeledett nagybácsija meghal, ráhagyja a vándorcirkuszát. A cirkusz azonban csak a nevében cirkusz: nincsenek állatok, a társulat tagjai pedig már túl öregek ahhoz, hogy fellépjenek. Ám Owen bácsikájának rejtélyes dobozában mágikus kekszek lapulnak, amelyekkel olyan állattá változhatsz a porondon, amilyenné csak szeretnél. A gond csak az, hogy a nagybácsi gonosz testvére ugyancsak a mágikus kekszekre pályázik.

A diótörő és a négy birodalom

Cool – április 17., 18.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot, és visszaállítsák a harmóniát ebben a bizonytalan világban.